Annons

Annons

Annons

Arboga

Insändare
Satsa på Arbogas skolor

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

”Alla behöver stå upp för eleverna och personalen och sätta ner foten”, konstaterar insändaren.

Bild: Lennye Osbeck

Annons

Hur ska skolor och fritidshem i Arboga kunna bedriva undervisning när chefer och politiker drar in på fler och fler saker? De förväntas utföra mirakel bland elevgrupperna men ramarna blir mindre och mindre. De ska se varje individ men ingen ser personalen. Hur har vi hamnat här?

Att de i skolans värld sliter sig gråhåriga för att få dagarna att gå ihop är det inga chefer eller politiker som lyssnar på. Att de får mindre pengar till personal och läromedel rimmar väldigt illa när elever är mer utåtagerande, stressade, oroliga, har ett ovårdat språk och mycket mer därtill. Alla ser också att studieresultaten blir sämre bland elever, kan det möjligtvis ha att göra med att det dras in på personal som i vissa fall är den enda trygghet eleverna har i sitt liv?

Annons

Annons

Kan det också ha att göra med att lärarna har mycket annat att göra istället för att undervisa? Lärarna förväntas ha möten stup i kvarten om diverse saker, de förväntas göra anpassningar till varje enskild elev (vilket är bra) men att göra dessa anpassningar till eleverna kräver också att de har personal och medel som möjliggör detta.

Att skolan och fritidshemmen har blivit en plats som förväntas utföra mirakel men kosta så lite som möjligt är en ekvation som inte går ihop.

Alla behöver stå upp för eleverna och personalen och sätta ner foten. Det går inte att spara på personal och läromedel och samtidigt förvänta sig en hållbar utbildning för eleverna. Vi behöver se till att de har personal på skolorna och fritidshemmen så de hinner med alla elever samt att personalen inte sliter ut sig och lämnar yrket!

Jag förstår att kommunen har en budget som ska gå ihop men att det blir på bekostnad av de barn som växer upp i denna kommun är fel. Det är dessa barn som så småningom ska ta över rodret för kommunen.

Avslutningsvis måste det in mer pengar till skolorna och fritidshemmen för att rädda detta sjunkande skepp. Ännu går det att rädda skeppet men snart är det för sent och personalen flyr!

Arbogabo

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan