Kungsör är en liten kommun med fyra grundskolor. I en så liten kommun tycker man att det borde vara självklart med likvärdig utbildning till alla elever.
Hur är det då möjligt att Hagaskolan ska behöva dela på en klass och placera ut eleverna i två andra klasser? I åk 3 på Haga blir det 27 elever i varje klass medan Björskogsskolan har klasser med 14 elever!
Annons
Antalet elever i varje klass är ofta färre i Björskog än vad det är i Kung Karls skolas särskilda undervisningsgrupper, hur är det möjligt?
Annons
Hur är det försvarbart att behålla Björskogsskolan med dess 100 elever när de andra skolorna i kommunen tvingas minska resurser, göra större klasser och helt enkelt bryta mot skollagen när rätt stöd för varje elev inte kan uppnås?
Man behöver inte vara direkt insatt i skolans värld för att förstå att det inte blir det minsta likvärdigt för eleverna!
När elever inte får rätt stöd i tidig ålder vet vi att det kommer slå tillbaka på hela samhället, men framförallt på barnet och föräldrarna som får leva med oron, skammen och sorgen över en misslyckad skolgång.
Det pratas om att höja betyg, ge mer stöd till nyanlända och elever med npf, minska den problematiska skolfrånvaron som bara ökar, men hur?
Inte är svaret på mina frågor större klasser och minskat stöd i alla fall!
Förälder