Annons

Annons

Annons

Arboga

Insändare
Svar om underleverantörer till skolbygget

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Upphandling av underleverantörer till nya Gäddgårdsskolan kommer först i nästa fas, meddelar Arbogas kommunledning.

Bild: Anders Brage

Annons

Svar på insändaren ”Hur ska vi kunna delta i skolbygget?”

Att vi ska bygga en ny grundskola i Arboga är en stor satsning på våra barn och unga. Det är också positivt och viktigt för Arboga kommun i stort. Från beslut om att bygga en ny skola till att den står klar är process i flera steg.

Annons

I insändaren ställs frågan om varför underleverantörer inte har fått en förfrågan om att arbeta med byggnationen. Förklaringen är att vi inte har gått in i den fasen än. Den 20 april i år beslutade kommunfullmäktige att Kommunfastigheter i Arboga får i uppdrag att teckna avtal med entreprenören Byggpartner. Detta är inte klart än och det är först efter att avtalet har tecknats som förfrågan till underleverantörer kan gå ut.

Annons

Insändarskribenten lyfter också frågan om lagen om offentlig upphandling, LOU och byggnationen av skolan. Syftet med LOU är att förfarandet ska vara effektivt, rättssäkert och ta tillvara konkurrensen på marknaden. Den ska också främja innovativa lösningar och ta miljö- och social hänsyn i beaktande. I upphandlat partneringavtal är Byggpartner huvudleverantör och kommer utifrån den rollen i sin tur anlita underleverantörer. Avgörande för vilka som antas som underleverantörer kommer i första hand vara de som kan erbjuda en god kvalitet till så låga kostnader som möjligt samt att underleverantör kan garantera kapacitet för utförande inom angivna tidsramar. Det förutsätter också för totalekonomin, ansvarsområden och kvaliteten att antalet utförare begränsas.

Det är viktigt att vi håller nere utgifterna och använder skattebetalarnas pengar på bästa och mest effektiva sätt, samtidigt som vi bygger en så bra skola som möjligt. Om du har några fler frågor får du gärna höra av dig till oss personligen.

Jonna Lindman (M)
kommunstyrelsens ordförande

Anders Röhfors (M)
styrelseordförande i Kommunfastigheter i Arboga

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan