Annons

Annons

Annons

Arboga

Insändare
Hur ska vi kunna delta i skolbygget?

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Snart byggplats – men hur många Arbogaföretag får chansen att delta i bygget av nya Gäddgårdsskolan?

Bild: Anders Brage

Annons

Hur kan företag i Arboga få tillgång till arbeten på den nya grundskolan som ska byggas? Efter en rundringning till olika Arbogaföretag i byggbranschen så får man samma svar; ingen har fått förfrågan på någon del överhuvudtaget.

Väldigt märkligt i så fall då både ordföranden i kommunstyrelsen och ordföranden i Arboga Kommunalteknik (tillika ordförande i Kommunfastigheter för att röra till det hela) säger att alla företag ska kunna delta på samma villkor när det gäller arbeten som beställs av Arboga kommun. Vidare har man vid flera tillfällen påpekat hur otroligt viktigt det lokala näringslivet är för Arbogas utveckling.

Annons

Annons

När den vinnande entreprenören upphandlar underentreprenörer och underleverantörer gäller ju inte Lagen om Offentlig Upphandling, så vi har ju själva ingen möjlighet att bevaka sådana inköp.

Hur följer Arboga kommun upp att entreprenören i detta fall ger Arbogaföretag möjlighet att leverera varor och tjänster?

I dag är det de stora företagen som tävlar om de projekt som finns att tillgå och verkar sedan kallt räkna med att inte tjäna så mycket pengar utan bara överleva.

Avslutar med att återigen fråga de styrande i Arboga kommun hur vi Arbogaföretag ska få tillgång till arbeten på den nya grundskolan?

Tacksam för svar.

Arbogaföretagare

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan