Annons

Annons

Annons

Arboga

Insändare
Centerpartiets väg är spikrak

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Förskolan i Arboga behöver förändras, skriver Hans Ivarsson. ”Att hävda att allt ska fortsätta som förut, och att det finns obegränsade resurser är att vilseleda.”

Bild: Jessica Andersson

Annons

Svar till Bo Molander (S). Kommunal politik är alltför viktig och alltför allvarlig för oss för att vi ska gå in i polemik med någon som inte vill bidra på ett konstruktivt sätt. Vår ambition är att Arboga ska vara en välskött och bra kommun, där man kan känna tillit till att politikerna alltid tar ett ansvar och försöker se till de mest funktionella och ekonomiska lösningarna. Det är vad vi fortsätter att stäva efter och alltid har gjort.

Annons

Annons

Vi kan samarbeta med andra partier, om vi ser att det finns en realistisk och konstruktiv ambition att göra allt man kan för att genomföra en bra politik med de resurser som finns. Vi ställer oss inte bakom klart populistiska förslag, som att fördela resurser som inte finns. Vi röstar på de bästa förslagen, och lägger fram de förslag vi anser vara bra. Det är en spikrak och tydlig väg.

Som kommunal politiker måste man vara beredd att ta ansvar för obekväma, men nödvändiga beslut. Vi som fått förtroendet av väljarna att representera dem i politiska sammanhang har ett stort ansvar att värna demokratin. Det gör vi genom att bemöta varandra på ett respektfullt sätt och fokusera på att gemensamt lösa alla de utmaningar som vi står inför.

Inom förskolan kommer det att behövas förändringar i Arboga. Färre barn i åldersgruppen innebär att färre platser behövs. Att hävda att allt ska fortsätta som förut, och att det finns obegränsade resurser är att vilseleda. Vi arbetar för att hitta så bra lösningar för våra barn och föräldrar som möjligt. Resurserna ska användas där de bäst behövs.

Med detta svar till dig avslutar vi vår del av denna debatt.

Hans Ivarsson

Centerpartiet

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan