Annons

Annons

Annons

Arboga

Insändare
Centern på krokig resa

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Centern har bäddat för nedläggning av Myrans förskola, menar Bo Molander (S) i insändaren.

Bild: Alexandra Edman

Annons

Centerpartiet i Arboga uttryckte före påsk sin kritik till att den styrande majoriteten vill lägga ner förskolan Myran. Men vad de inte berättade är att detta är en direkt konsekvens av den budget Centerpartiet valde att stödja och som tvingar Barn- och utbildningsförvaltningen till kraftiga nedskärningar.

De nämner inte heller att det är politikerna från Tidöpartierna – M, SD, L och KD - som har fattat beslutet för att de med Centerns stöd utgör majoritet i Barn- och utbildningsnämnden och alla andra kommunala organ. Utan Centerns stöd i Kommunfullmäktige är Tidöpartierna två mandat från majoritet Centern har blivit ordentligt belönade med kommunala poster, som man inte skulle kommit i närheten av som den vågmästare man säger sig vilja vara.

Annons

Annons

Vi i oppositionen håller med Centern att det är fel att lägga ner Myran. Men i stället för att skriva i tidningen och försöka mörka sitt eget ansvar för den föreslagna nedläggningen finns det två mycket enkla vägar för Centern att gå.

Antingen talar man om för sina vänner i majoriteten att de inte har Centerns stöd om de inte byter politik. Eller så stöder man den rödgröna budgeten och blir del av en majoritet som värnar både Myran, andra förskolor och en bättre kvalité i Arbogas skolor.

På köpet skulle man få en politisk majoritet som på allvar värnar en integrationspolitik som Centern, oavsett hur många insändare man skriver, aldrig kommer att få Moderaterna och Sverigedemokraterna att ställa upp på. Eller värna den Kulturskola som majoriteten, när de lagt ner Fritid- och kulturförvaltningen, flyttat från Fritid- och kulturnämnden till en redan överbelastad skolverksamhet.

Det är svårt att segla under falsk flagg i politiken, som är en förtroendebransch. Centern har efter valet inlett en krokig resa, och risken är stor för allvarlig sjönöd både innan och vid nästa val.

För Socialdemokraterna i Arboga

Bo Molander

gruppledare BUN

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan