Annons

Annons

Annons

Köping

Insändare
Köpings kommun kör över sin personal

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Fler nattskift per månad kan innebära risker för de anställda, vilket gör att Köpings kommuns förändringar av schemana förvånar och oroar.

Bild: TT

Annons

När jag fick veta att Köpings kommun vill göra förändringar för oss i personalen vad beträffar våra arbetstider så blev jag inte förvånad. Detta är något som flera kommuner i landet tvingat på sin personal, bland annat den förändring där man vill att nattpersonalen ska jobba färre timmar men fler nätter.

Vi som jobbar natt i Köpings kommun jobbar för närvarande tio timmar och jobbar man heltid så blir det fjorton timmar på en fyraveckorsperiod. När dessa förändringar genomförts kommer vi att få jobba ytterligare tre nätter för att komma upp i den heltid som vi måste jobba för att kunna försörja oss och för att få en pension att kunna leva på. Samtidigt så påstår kommunen att det ”kan” innebära risker att jobba natt och att det är en av anledningarna till dessa förändringar. Det blir väldigt svårt att få detta att gå ihop om vi nu ska jobba fler nätter.

Annons

Annons

Schemaförändringarna drabbar ju inte bara oss nattpersonal utan även dagpersonalen får helt nya förutsättningar och vad dom anser om den saken var ganska tydligt på det möte som Kommunal hade i Folkets hus den 20/2. På detta möte fick vi info om sex olika punkter som alla leder till sämre arbetstider, sämre arbetsmiljö och sämre förutsättningar för oss personal att göra ett bra arbete.

Som jag skrev i början så är detta något som flera kommuner genomfört, men många har fått återgår till det som gällde tidigare och om Köpings kommun vill vara en attraktiv arbetsgivare så bör man lyssna på personalen och ge oss bättre förutsättningar istället för att försämra.

Nattarbetare!

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan