Annons

Annons

Annons

Arboga

Insändare
Hur stor är viljan att stötta lokala företag?

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Arboga kommuns vilja att stödja det lokala näringslivet ifrågasätts i insändaren.

Bild: Anders Brage

Annons

Arboga kommun stoltserar med att stödja det lokala näringslivet. Hur sant är det i verkligheten?

Vi ser gång på gång att inköp till kommunen och dess kommunala bolag görs från leverantörer som inte är från Arboga eller ens från Västmanland. Detta trots att samma varor och tjänster ofta finns att anskaffa på hemmaplan.

Efter bolagiseringen av tekniska nämnden så känns det som man är på helt fel väg med att stärka företagsklimatet i Arboga, dels genom mindre insyn och dels att många tjänster som utförs i de kommunala bolagen hade kunnat utföras av privata Arbogaföretag.

Annons

Annons

Det ytterst tråkiga är att i minst hälften av fallen är de Arbogabaserade privata företagen inte ens tillfrågade om pris utan tjänstemän köper in varor direkt från andra utomstående leverantörer eller skapar nya tjänster i de egna kommunala bolagen.

När man i de kommunala bolagen konkurrerar med tjänster som kan utföras av privata aktörer så faller ännu mer av löftena från de styrande politikerna om att stödja och stärka det privata näringslivet. Detta är så otroligt ovärdigt en kommun som säger sig värna och stödja det lokala näringslivet och de arbetstillfällen och skatteintäkter som dessa företag skapar.

De kommunalt ägda bolagen gömmer sig bakom att de är aktiebolag och agerar bara efter riktlinjer från Arbogas styrande politiker.

Avslutar med två frågor till den styrande 4-klövern i Arboga kommun: Är det bara floskler och tomma ord om ert uttalade stöd för Arbogas företag? Ska vi flytta våra verksamheter till en annan kommun för att få jobb i Arboga?

Fd Arbogaföretagare

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan