Annons

Annons

Annons

Kungsör

Insändare
Rätt läge att spara in rektorstjänsten

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Liberalerna i Kungsör skriver att kommunen kan spara in den rektorstjänst som blir ledig på Västerskolan genom att inte återbesätta den.

Bild: Svetlana Jansson

Annons

Liberalerna i Kungsör önskar en förändring av skolans ledningsorganisation.

Vår omtyckta rektor på Västerskolan kommer inom kort att byta tjänst. Vi önskar henne lycka till och är tacksamma för allt hon tillsammans med sina medarbetare gjort för Västerskolan. Nuvarande rektor lämnar, vad vi politiker förstått, en stabil skola på väg åt rätt håll.

Annons

Nu är vårt förslag att rektorstjänsten på Väster inte tillsätts i nuläget. Vi förordar i stället att de rektorer som idag har sin placering på Haga skolan respektive Björskogsskolan tar sig an även Västerskolan. Även på dessa skolor har vi kompetenta rektorer, pedagoger och övrig personal. I egenskap av skolledare anser vi inte att denna behöver vara på plats alla veckans dagar.

Annons

Kungsörs Liberaler har under flera mandatperioder önskat en reducering av antalet rektorer och nu infinner sig ett lämpligt läge.

Ovanstående åtgärd är lämplig, inte minst med tanke på kommunens ekonomi. Av tradition har nedskärningar oftast skett bland andra kategorier än skolledningen, Liberalerna i Kungsör tycker det är dags att tänka annorlunda.

Gunilla Wolinder
Ordförande Liberalerna Kungsör

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan