Annons

Annons

Annons

Köping

Insändare
Problemet är ju inte Heltidsresan

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändaren vänder sig mot att verksamhetschefens svar handlade om Heltidsresan. (Bilden tagen i annat sammanhang)

Annons

Kommentar till omsorgschef Annasarah Pavassons svar på insändaren ”Hur tänker ni med nattpassen i omsorgen

Förvaltningschefen! Problemet är inte heltidsresan, vart har du fått det ifrån?

Att jobba heltid har vi möjlighet att välja varje år i och med att vi fritt får välja sysselsättningsgrad. Men ändock väljer majoriteten av oss att inte arbeta 100%, för att orken inte finns, varken psykiskt eller fysiskt. Vi vill arbeta heltid, men vi orkar ju inte. Och nu blir vi nästan tvingade till det i och med heltidsresan.

Annons

Annons

Hade förvaltningschefen behagat att komma på mötet som var med facket så hade hon varit väl medveten om att det inte är själva projektet heltidsresan som är problemet. Problemet är att kommunen inte förstår eller tar tag i det verkliga problemet som är anledningen till detta. Förvaltningschefen vinklar i sitt svar på insändare och till tidningen att allt låter så fint, men hallå? Vi har ju läst dina förslag som du skrivit din signatur på och då låter det inte alls på samma vis. Nu är det någon annan som ska avgöra om jag får jobba mindre % än heltid, och du tror att kompetensen tas till vara på genom att göra arbetet ännu mer slitigt och skrämma bort personalen som finns och göra vår arbetsplats till mindre attraktivt för kommande/framtida undersköterskor som kommer behövas.

Du skriver att du förstår att det känns jobbigt med förändringar - ja med super dåliga förslag på förändringar så känns det lite jobbigt, ja. Kom med bra förändringar istället som gör att vi alla vill och har orken att jobba heltid, inte tvärtom.

Förändringarna som förvaltningschefen skrivit under är motsägelsefulla och fullständigt orimliga. Hade inte arbetet bland annat varit så tungt och slitigt hade vi inte stått här idag, då hade korttidsfrånvaron varit lägre och vi hade haft en attraktiv arbetsplats att vara stolta över. Nu är det fullt av maktgalna chefer som ljuger om vad som är förhandlat om och inte. Chefer som har noll förståelse för sina medarbetare och noll intresse för dem också för den delen. Allt vi undersköterskor vill är att arbeta med bra arbetsvillkor, vettiga arbetstider och få ha arbetsglädje. För mycket begärt 2023?

Förbannad undersköterska

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan