Annons

Annons

Annons

Köping

Insändare
Att klämma ur det sista ur personalen

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Ledningen för vård- och omsorgsförvaltningen riskerar att personalen kommer att lämna äldreomsorgen, menar insändaren.

Bild: Alexandra Edman

Annons

Har följt Köpings kommuns behandling av vårdpersonalen i många år, nu kommer nästa dråpslag. Ett yrkesfolk med stor vilja och kompetens att vårda, nu ska ni ytterligare en gång försämra deras arbetsvillkor, med ett förslag som endast är en dimridå. Ni bedriver en personalpolitik taget från 30-talet.

Förvaltningschef Annasarah Pavasson gör enligt mig bland det mest oövertänkta uttalande man sett. Heltidsresan får hon att låta som att Köpings kommun gör nåt bra och positivt för personalen. Men det positiva blir precis tvärtom. Negativt.

Annons

Annons

Heltidsresan, säger Pavasson, handlar inte om pengar. I nästa mening säger hon att detta görs för att minska merkostnaden för skattebetalarna. Alla liknande förslag under åren handlar enbart om pengar och att klämma ur det sista ur en redan slutkörd personal.

Rekryteringen har i stort sett avstannat. Kanske Pavasson är villig att ställa upp och jobba om några år, när den sista kämpande vårdpersonalen sagt upp sig eller gått i pension. Chansen att få in ny ung personal är nog obefintlig om detta vansinniga förslag mot all förmodan går igenom. Tänk på att dessa människor har ett liv utanför vårdens väggar också.

Titan

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan