Annons

Annons

Annons

Arboga

Insändare
Neddragningar i skolan när resultaten går ner

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Spara på de kommunala bolagen i stället för på skola, vård och omsorg, tycker insändarskribenten.

Bild: Alexandra Edman

Annons

När man läser att det finns förslag på att spara in på extraresurserna till de elever som behöver extra stöd så tror man faktiskt att det måste vara en felskrivning. Arbogas skolor har ett vikande resultat och har också fått kritik från Skolverket. I besparingsförslaget finns också stängning och flytt av förskolan Solrosen och flytt av eleverna från Götlunda skola till Gäddgårdsskolan med mera.

Annons

För Barn- och utbildningsförvaltningen handlar det om neddragningar på 8,5 miljoner kronor och man måste ställa sig frågan om det inte går att hämta hem de pengarna på en effektivisering av hela den kommunala verksamheten? För varför fattas det pengar i en kommun med en av Sveriges högsta kommunalskatter?

Annons

Har exempelvis någon utredning gjorts kring vad bolagiseringen av vissa delar av den kommunala verksamheten har gett Arbogaborna?

Målet måste ju ha varit att stora besparingar och synergieffekter, inte mindre insyn i verksamheterna som det spontant känns nu.

Arbogas kommunala bolag verkar vara en helig ko som man inte får kritisera eller ifrågasätta. Till skillnad från privata bolag där man måste vända på kronorna för att uppnå ett resultat så höjer man bara avgifter och hyror till Arbogaborna eller kräver mer i kommunalt bidrag av våra skatteintäkter. De kommunala bolagen utför mer och mer tjänster sinsemellan utan att konkurrensutsättas av privata bolag och det verkar skapa en sanslöst dålig kultur och fartblindhet hos både chefer och politiker.

Det är i dessa bolag man ska göra neddragningar och besparingar och inte på skola, vård och omsorg!

Orolig skattebetalare

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan