Annons

Annons

Annons

Bärgslagsbladet/Arboga Tidning söker sommarvikarier

Elvira Ringeborn, 21, och Lennye Osbeck, 70, är båda vikarier på Bärgslagsbladet/Arboga Tidning. Nu söker vi fler reportrar som vill tillbringa sin sommar hos oss.

Text

Vill du jobba på en liten lokaltidningsredaktion tillsammans med en härlig arbetsgrupp med framåtlutade och nyfikna reportrar som brinner för det fria ordet?

Elvira Ringeborn, 21, började som ungreporter på Bärgslagsbladet/Arboga Tidning.

Bild: Lennye Osbeck

Då ska du söka sommarjobb på Bärgslagsbladet/Arboga Tidning. Vi bevakar kommunerna Köping, Arboga och Kungsör, en region som också kallas KAK eller Västra Mälardalen. Redaktionen finns i Köping, med gångavstånd från tågstationen.

Varje dag jagar vi journalistik som belyser, berör, förklarar, överraskar och underhåller – som är aha!, nähä! eller åfan!

Annons

På sajten bblat.se publicerar vi nyheter dygnet runt, men vi på redaktionen arbetar dagtid måndag till fredag. Övrig tid håller våra kollegor på våra live-nav koll på vad som händer i Köping, Arboga och Kungsör.

Annons

Vi söker nyhetsreportrar med samhällsintresse, förmåga att hitta nyheter och få människor att berätta. Som kan växla mellan det djuplodande och det snabba och som vill stå framför en kamera och live-sända. På vår redaktion får du möjlighet att prova på det mesta som reporteryrket har att erbjuda.

Vi välkomnar såväl nybörjare som veteraner. Elvira Ringeborn, 21, och Lennye Osbeck, 70, är två av våra trogna vikarier.

Lennye Osbeck är mångårig medarbetare på Bbl/AT. Efter pensioneringen har han fortsatt att jobba extra på tidningen.

Bild: Lennye Osbeck

Lennye gjorde sin första dag på tidningen som 17-åring – Elvira som 19-åring.

Nu studerar hon andra året på journalistprogrammet på JMK i Stockholm. Hon började som ungreporter på Bbl/AT hösten 2020. Sitt första sommarvikariat gjorde hon 2021.

– Inhoppen har utvecklat mig som person, men framför allt i min roll som reporter. Under somrarna har jag fått träffa många olika människor i olika sammanhang. Att få göra det och samtidigt tillämpa de här mötena i olika former av texter har tagit mig framåt. Just att jobbet är så varierat tycker jag både är utvecklande och roligt.

Vill du testa på världens bästa och roligaste jobb? Skicka in din ansökan.

• Skicka in din ansökan här!

• Missa inget! Ladda ner Bbl/AT:s nyhetsapp här.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan