Annons

Annons

Annons

Västmanlands län

Insändare
M föreslår anstånd med avgifter i Skinnsberg

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Moderaterna föreslår att kommunen ger uppskov med avgifter under första kvartalet i år.

Bild: Annika Kumlin

Annons

Moderaterna i Skinnskatteberg har lämnat in ett initiativ till kommunstyrelsen.

Att svenska familjers och företags ekonomi är ansträngd i dagsläget är ingen nyhet. Speciellt under årets kallaste månader finns risken att många kommer att få det svårt att ens klara av sin hushållsekonomi på grund av de extremt höga elpriserna. Skinnskattebergs företag och medborgare är inte ansvariga för det som lett till denna kostnadsökning, ogenomtänkt politik av Socialdemokraterna har försatt oss i denna situation.

Annons

Annons

Det är därför rimligt att politiken också gör vad den kan för att underlätta. Mot den bakgrunden vill Moderaterna i Skinnskatteberg därför att Skinnskattebergs kommun beslutar att medge anstånd för avgifter för förskole- och fritidsavgifter samt tillsynsavgifter kopplade till kommunens myndighetsutövning fram till sista april 2023.

De avgifter som kommunen beviljar anstånd för ska kunna betalas via avbetalningsplan eller i klumpsumma. Beloppet som kommunen medgett anstånd för ska vara betalat i fullo senast 31/12 2023. Att skapa detta finansiella utrymme för familjerna fram tills den tidpunkt då elstödet är på plats är något som kommer skapa en större ekonomisk trygghet för kommunens invånare och företag.

Moderaterna i Skinnskatteberg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan