Annons

Annons

Annons

Köping

Insändare
Fjärrvärmevinst går till kommunen

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Fjärrvärmeledningen mellan Köping och Arboga är ett exempel på de stora investeringar fjärrvärmeverksamheten gör. (Arkivfoto)

Annons

Svar på insändaren ”Lönsam fjärrvärme – men var hamnar pengarna?

Som så många verksamheter så har även fjärrvärmebranschen drabbats av stora kostnadsökningar kopplat till vår omvärld. Vår bransch är speciellt drabbad då vi får stora förändrade kostnader i vår bränsleförsörjning, detta är naturligtvis ett resultat av det underskott av bränsle som för närvarande finns i vår omvärld. Utöver detta så är branschen kapitalintensiv med stora reinvesteringsbehov för att långsiktigt bygga och driva en trygg värmeförsörjning. Vi verkar således i en räntekänslig verksamhet.  Dock så har VME en historia av försiktiga prisförändringar, vi har som mål att även framledes fortsätta med den prispolitiken, dock kräver verksamheten ett kontinuerligt underhåll och reinvesteringar vilken tid från annan sätter sina spår i vår prissättning.

Annons

Köpings kommun är mycket riktigt ägare av bolaget, och i ägardirektivet finns krav på avkastning på kapitalet. Utdelningen står ägaren fritt att disponera.

Christer Nordling
vd, Västra Mälardalens Energi och Miljö AB

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan