Annons

Annons

Annons

Köping

Insändare
Jodå, KD kan bättre

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Valaffischer för KD i Köping.

Bild: Alexandra Edman

Annons

”Köping kan bättre” läser jag varje gång jag åker från Big Inn-parkeringen. Det var ord jag trodde på. Tyvärr fanns det falskspel och själviskhet bakom allt detta. Från innersta kärnan av KD i Köping. Från de aktörer som sålde en agenda och löften för att få väljare och nya partimedlemmar men nu levererat ett annan.

Lite som när man köper en sak på nätet. Bilden och produkten verkar fin. Bra färger, tröjan ser ut att sitta perfekt och när den landar och ska prövas så är det en soppåse med hål i. Inte alls vad som utlovats.

Annons

Annons

Trots ”nya” ansikten fortsätter man ändå svika sina väljare som i majoritet trodde att just ”Köping kan bättre”. Har man i KD Köping förstått att minoriteten kvarvarande medlemmar och röstande förorsakat en förtroendebrist samt rösttapp till kommande val 2026. Är man så in i bubblan maktsökande att man för nu vill behålla detta trasiga samarbete och för all framtid spoilera för unga framtida KD-medlemmar med visioner för partiet och politiken i Köping.

Har väntan att tillslut får vara del av det stora tagit över värderingar och löften om annat?

Några har ”kämpat” på i den bittra lokalpolitiken, lagt timmar/dagar/år av sina liv under så många år att de bara tänker kortsiktigt.

Jag förstår inte detta. Jag gör inte det. Oavsett hur kompetent KD:s nya ansikte utåt må vara. Trots detta styr den inre kärnan detta spel med någon oklar (ej för dem) resväg vidare mot ett djup 2026 som KD i Köping inte upplevt på länge. Ska inte medlemmarna göra sina röster hörda, protestera eller är den inre kärnans röster fortfarande så styrande starka och missleder sina trogna eller missledda?

KD i Köping bör dra sig ur samarbete med sina nya allians. De borde heller inte ingå i den andra pakten. Den som de först lovade oss väljare. De bör dra sig tillbaka. Läka sina skador. Bygga upp förtroende igen och visa Köpings medborgare, sina nuvarande och tidigare medlemmar samt Köpings befolkning att det är okej att göra ett misstag och att de har städat ur samt att de med någon stolthet står på egna ben, med rak rygg och beredda att ännu en gång bevisa att ”Jodå, Köping kan bättre”.

Fd KD-medlem men ej av inre kärnan

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan