Annons

Annons

Annons

Köping

Insändare
S svarar om ny ishall

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Är det en Hägglunds Arena som i Örnsköldsvik Köping behöver, undrar Socialdemokraterna i insändaren.

Bild: Robbin Norgren

Annons

Svar på insändaren ”Vill S fortfarande bygga ny ishall”.

Håller med om att det svänger fort i politiken. I Socialdemokraternas utskickade handlingsprogram, som samtliga hushåll i Köping fick under augusti, har vi med frågan kring ishallen, därav motionen. Vi vill veta behovet. Kristinelunds sportfält är platsen där vi utvecklar en folkhälsopark och vill göra området till en större mötesplats för Köpingsborna och andra besökare.

Annons

Annons

Vi har visat genom åren att sport och idrott är viktigt genom de satsningar vi har genomfört och genomför. Isbana, bad- och idrottshall (1000 sittplatser), spontanidrottsplatser, utegym, aktiva lekplatser mm. I kommunens Lokalförsörjningsplan har ishallen länge varit med men utan underlag med kostnader.

Att vi har besparingar och effektiviseringar i kommunen visste samtliga i kommunstyrelsen redan i maj. Det påverkar inte möjligheten att utreda och få ett tydligare underlag att förhålla sig till. Vilket behov av en ishall finns och hur kan en ekonomisk kalkyl se ut?

Sen är det upp till varje parti att planera sin budget och lägga in det man vill göra som sen fullmäktige beslutar. God ekonomisk hushållning är ett krav som en kommun måste uppfylla.

Som erfaren ishallsbesökare i hela Sverige under många år så finns det allt från tre plåtväggar (Råbyhallen) till Hägglunds arena i Örnsköldsvik att utgå ifrån.

Så vad behöver Köpings kommun utgå ifrån för en ny ishall? Vilka är förutsättningarna? Vilka föreningar kan ha nytta av en ny ishall?

Det vill fortfarande vi Socialdemokrater i Köping veta. Arbetarpartiet

Socialdemokraterna i Köping

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan