Annons

Annons

Annons

Kungsör

Nu blir det åka av – pulkabacke blir dubbelt så hög

Inom kort får barnen i Kungsör en både högre och bredare pulkabacke som snart är redo för åkturer. Det var Kungsörsbon Tony Larsson som skrev till kommunen och önskade en högre pulkabacke i Runna Eka och nu höjs backen med flera meter.

Text: 

Pulkabacken i Runna Eka växer. ”Höjden är viktig. Det är höjden som gör pulkabacken, tänker jag”, säger projektchefen Simon Lundin.

Bild: Alexandra Edman

Annons

Nu växer pulkabacken fram lagom till vintersäsongen. I dagsläget är det inte vackert för ögat att se, det ser mer ut som en lerhög, men när den är färdig och snön lägger sig då blir det förhoppningsvis en roligare pulkabacke.
Backen, intill Betesgatan i Kungsör, har sjunkit ihop med åren, något som Tony Larsson i Kungsör uppmärksammade i ett medborgarförslag till kommunen. Han önskade att höja backen, något Bbl/AT skrev om i vintras. Politikerna gav uppdraget till tekniska bolaget KKTAB som nu har fraktat dit schaktmassor och maskiner för att höja backen med två meter. Samtidigt som backen blir högre kommer den att få en mer utplanad platå på toppen. Där barnen kan ladda för att susa ner för backen. Nu väntar vi bara på snön.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 119 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan