Annons

Annons

Annons

Köping

Insändare
Spelregler för Sanningens försvarare

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

KD i Köping bjuder i insändaren på regler för den som vill företräda Sanningen. På bilden: Dalai Lama, (som inte har något som helst med insändaren att göra). Foto: Ashwini Bhatia/AP

Bild: TT

Annons

Svar på insändaren ”Lögner från Norin och Nordell

Jag förstår om Ola Saaw är besviken över att Nystart Köping sprack. Vi i KD är minst lika besvikna över att det inte gick att komma överens med övriga partier i Nystart Köping. Med denna text vill jag bemöta och klargöra så att det förhoppningsvis blir lättare att förstå det som hänt.

Låt mig påminna herr Saaw om spelreglerna för den som vill vara sanningens försvarare och samtidigt förtydliga min syn på processen.

1. Gå aldrig till personangrepp utan låt fakta tala.

Att på så lösa grunder dra slutsatsen att en namngiven medlem av sin namngivne ordförande ”varit förd bakom ljuset” och därmed hänga ut både ordförande och medlem är inte okej.

Annons

2. Innan du påstår att något är en lögn - se till att du uppfattat saken korrekt.

Annons

Det som kallas lögn i det jag och Lars-Axel Nordell skrivit 221116, syftar på det vänligt skrivna svaret från den tillfrågade delen av Nystart Köping 221029. Det Ola Saaw samma kväll vänligt sagt till vår medlem och som han i onsdagens tidning refererar till, skiljer sig något åt. Vi uppfattade redan då oklarheter och bad övriga i Nystart Köping om klarläggande vilket vi tyvärr aldrig fick.

3. Om minnet sviker- kolla egna minnesanteckningar eller prata med andra.

Ola Saaw skriver nu att ”Vi hade tidigare kommit överens med KD att vi bara skulle ha två kommunalråd men att KD skulle bli representerade i KS AU”. Frågan om platser i KS AU förhandlades vid mötet i SD:s lokal tisdag 25 oktober kl 17-19. Jag vet inte vad Ola Saaw skrev i protokollet eftersom inget skriftligt har delats till KD från våra förhandlingar. I vilket fall var de andra partierna vid mötet muntligt väldigt tydliga med att KD inte skulle ha någon KSAU-plats.

4. Hävda bara det du är övertygad om - inget annat.

Ola Saaw skriver att titeln kommunalråd ”spelar ingen som helst roll i det sammanhanget”. Men de senaste fyra åren har han självklart tagit vara på möjligheten att själv kalla sig det. Det är för övrigt riktigt att de fyra partierna kommit överens om att av signalpolitiska skäl minska antalet kommunalråd till två, där KD inte skulle finnas med.  I förhandlingarna gav vi i KD med oss på den punkten.

Annons

5. Det finns ofta omständigheter som komplicerar den enkla versionen. Ta hänsyn till det.

Annons

Tisdag 25 oktober på kvällen fick vi i KD frågan om vi förhandlat eller samtalat med något annat parti. Jag kunde högst sanningsenligt svara nej på den frågan. På torsdagskvällen bjöds övriga fyra partier i Nystart Köping in till KD-styrelsens möte. Det slutade i något jag liknar vid katastrof. KD-styrelsen fick ultimatum att senast under följande helg bestämma sig för att vara kvar. I det läget behövde styrelsen snabbt ett handlingsalternativ och jag och Lars-Axel valdes till representanter att gå vidare till en sorts förhandling med S, V och C. Mötet gick bra. Men KD (liksom de andra partierna) behövde ha partimöten. Först när KD-medlemmarna på söndagskvällen fått säga sitt, meddelades de andra partierna. Det kan uppfattas som svek men vi var trängda av den begränsade tid vi fått.

Även vi i KD försöker följa dessa regler och ser fram mot bättre lycka nästa gång för Ola Saaw.

Per Norin
Kristdemokraterna

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan