Annons

Annons

Annons

Köping

Insändare
Lögner från Norin och Nordell

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Ola Saaw, Moderaterna, skriver att KD ljuger om orsakerna till det spruckna samarbetet Nystart Köping mellan M, SD, L, VF och KD.

Bild: Michael Sandsjö

Annons

Svar till Per Norin och Lars-Axell Nordell

Per Norin och Lars-Axell Nordell slirar på sanningen när de påstår att våra förhandlingar stupade på att Astrid Lamprecht inte fick bli kommunalråd på deltid, ordförande i samhällsbyggnadsnämnden och inte bli talesperson för näringslivspolitiken.

Annons

Annons

Jag vill påstå att det är en lögn. Jag hade personligen ett samtal med Astrid på lördagkvällen den aktuella helgen där jag framförde våra synpunkter. Vi hade tidigare kommit överens med KD att vi bara skulle ha två kommunalråd men att KD skulle bli representerade i Kommunstyrelsens arbetsutskott, vilket i princip innebär samma insyn och ansvar. Titeln kommunalråd spelar ingen som helst roll i det sammanhanget. Vi hade också en diskussion om ordförande kontra vice ordförande i Samhällsbyggnadsämnden och även om rollen i en näringslivspoltisk kontext. Vi kom överens om att vara öppna för fortsatta förhandlingar från båda sidor, varefter samtalet avslutades.

Döm om min förvåning när jag någon dag senare fick höra om att KD hade hoppat av och spelat dubbelspel med Socialdemokraterna. Ingen skugga skall falla över Astrid Lamprecht, för hon var uppenbarligen förd bakom ljuset av ordföranden i KD, Lars Axel Nordell.

Jag hävdar för övrigt att hela sveket i den här trista historien är att KD valde att föra samtal med två parter.

Ola Saaw (M)

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan