Annons

Annons

Annons

Köping

Insändare
Kaos vid influensavaccinering

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Influensavaccinering.

Bild: Arkivbild

Annons

Hade så som många med mig tid för att få vaccin på Achima i tisdags. Jag led med sjuksköterskorna som endast var två till antalet, det var ett jobb för många fler. Det syntes lång väg hur frustrerade de var, och jag tror nog att ingen av dem räknat med det kaos som det blev.

Min dotter upplevde samma sak i fjol och eftersom man får en tid men ingen utom du själv vet vilken tid du fått, är det tydligen bara att chansa, gå dit tidigare, tag en nummerlapp, sätt dig tills ditt nummer ropas upp. Då kanske det är en kvart kvar tills din tid men vem vet det?

Annons

Annons

Bättre med en ”dörrvakt ”som öppnade för säg 10 personer i taget, bockade av deras tider och inte släppte in andra än de som hade tid just då. Inga namn nämns för andra än ” dörrvakten”. Du ska inte kunna komma in förrän du har tid, inte kunna komma in bara för att du gick dit tidigare. Det måste gå att strukturera upp arbetet på nåt sätt så människor slipper bli sittande eller stående i 20 nummer på grund av att andra chansar och kommer långt före utsatt tid. På så sätt kanske de stackarna som vaccinerar kanske vill fortsätta med det fantastiska arbete de gör för vår skull.

Ulla

Svar från Achima Care

Tack för ditt engagemang och kloka idéer. Som jag tidigare har nämnt i en intervju med Bbl/AT så handlade det om bokningsrutiner och planering som är gjord centralt inom regionen. Vi upplevde, precis som ni, att det var ett högt tryck som inte vi kunde hantera på ett bra sätt. Det är mycket beklagligt det som har uppstått och vi har nu försökt säkerställa att det inte ska upprepas. Vi får nu ta en dialog med vaccinsamordnare i regionen och göra en analys på det här. Vi jobbar ständigt med förbättringar och är tacksamma för era synpunkter.

Med vänlig hälsning

Ann-Cathrine Ahlén

Verksamhetschef

Achima Care

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan