Annons

Annons

Annons

Köping

Insändare
Jag litar på dig

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Kommunfullmäktige i Köping 2022.

Bild: Fredrik Klevenhaus

Annons

Du som är förtroendevald i Köpings kommun: jag litar på dig!

Jag litar på att du kan se att de effektiviseringsförslag som tjänstemännen tagit fram är ensidigt ett verksamhetsperspektiv, och att det är ditt uppdrag som politiker och Köpingsbo sätta förslagen i ett sammanhang som tar hela kommunens välmående i beaktande.

Jag litar på att du är varsam och noggrann med den demokratiska processen, och inte alltför hastigt klubbar igenom ett beslut om att stänga en förskola och en skola utan att först utreda alla alternativ.

Annons

Annons

Jag litar därför på att du ber om mer tid om du känner dig osäker: kanske kan just det här beslutet vänta till nästa budgetprocess, då en skola som stängs inte kommer öppna igen, även om det senare framkommer andra alternativ.

Jag litar på att du väger in att landsbygden också ska få leva: Himmetas förskola har gått från en till två avdelningar de senaste åren och Himmeta är en attraktiv inflyttningsbygd för småbarnsfamiljer, mycket på grund av förskolan.

Jag litar på att du inte stirrar dig blind på enbart om barnen får sin rätt till utbildning eller inte, utan inser att utan Himmeta skola faller även pinnkojorna på skolgården, utflykterna till Torsberg, ”trollens hus” och ”Monas skog”, skoldiscot som drar varenda unge till bygdegården, sångtraditionen som etablerats, tryggheten i det lilla och leken över åldersgränserna.

Jag litar på att du också uppskattar synergierna som uppstår i ett litet sammanhang, både i undervisning och på raster; utbyten mellan årskurser, mellan skola och förskola, smidiga och trygga övergångar mellan skolformer, och där barnen självständigt kan gå från fritids till församlingshemmet för att sjunga i kören.

Jag litar på att du förstår att om skolan och förskolan läggs ner så försvinner inte bara en god portion av bygdens hjärta, utan hela kommunen blir lite fattigare.

Annons

Om det här är enda vägen framåt så accepterar jag det, och känner mig trygg med att det finns bra verksamhet för mina barn inne i stan. Men jag litar på att du inte låter dig stressas, utan har tänkt hela vägen och förstått hela sammanhanget, innan du bestämmer dig för vilket beslut du vill fatta.

Tack för att du vill anta det tuffa uppdraget att styra en kommun och för att du inser att ordet förtroende ingår i uppdragsbeskrivningen.

Förälder

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan