Annons

Annons

Annons

Köping

Insändare
VF: Ohelig allians i KD:s maktspel

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändarskribenten tycker sig se en allians mellan krönikören Karl Bejbom och KD:s ordförande Lars-Axel Nordell.

Annons

Finns en ”ohelig” allians mellan KD:s ordförande och krönikören Karl Beijbom?

Politiken i Köping och tumultet runtikring är hett stoff för tillfället, som ny på den politiska spelplanen förundras man och tänker är det så här det fungerar? Nja det kanske är så att man inte sett det på samma sätt förut, eller är det inte lite extremt just nu?

Det som förvånar mig är dels hur ett politiskt parti så fatalt kan frångå sina värderingar och löften och därigenom lämna en stor del av sin medlems och väljarkår akterseglade med många frågor om vad som egentligen hände. Var inte parollen att Köping skulle få ett nytt styre? Det var i alla fall hur jag såg stadens gator tapetserade veckorna inför kommunvalet. Det måste kännas som en Pyrrusseger för det röda laget.

Annons

Men mer frapperande är att Karl Beijbom likt gubben i lådan alltid lyckas förespå nästa drag på den politiska arenan, i alla fall där Kd och dess ordförande finns med. I min värld ter det sig mycket märkligt med alla utsagor som spås fram av denna ”allvetare”. Med all respekt för Beijboms analyser och breda kunskap som jag inte alls ifrågasätter men jag minns tydligt hur Beijboms paroll innan valet var tydligt att nu skulle maktskifte ske, den cementerade makten skulle skiftas. Nu när KD äntrat den röda sidan så är historien nu omdiktad så den passar briljant för den kompetens som KD ledaren har.

Annons

Beijboms analys är också att Kd ledaren inte kan ställas till svars för handslaget mellan partierna Sverigedemokraterna, Moderaterna, KD, Vanligt Folk och Liberalerna den 29 september som sedermera Kd förrådde, för att det var ju KD:s dåvarande gruppledare i KF som utförde handslaget. Det är svårt att inte dra på smilbanden när man läser Beijboms analys, tankarna går oavsiktligt till någon typ av fars där huvudrollsinnehavaren dikterat sin egen verklighet.

Lite mer allvarligt dock hur denne Beijbom varit lite väl uppdaterad i det som skett i förhandlingarna efter valet, skrämmande fort har det spridits förhandlingsfakta till exempel diskussionen i Nystart Köping om minskning av antalet kommunalråd till två. Dagarna efter kan man läsa Beijboms predikning om att det skulle vara tre kommunalråd i majoriteten och möjligtvis ett oppositionsråd. Var inte det samme Beijbom som i april i en krönika proklamerade för att Köping hade för många kommunalråd månne?

Annons

Någon dag efter en diskussion i Nystart Köping där man diskuterade om vissa poster, så likt fågel Fenix reste sig en artikel från gubben i lådan (Beijbom) om att knakar det i Nystart Köping varför händer ingenting?

Nu har jag full förståelse om jag uppfattas vara en smula paranoid låt vara för det, men för mig är det alltför många tillfälligheter som flyter ihop. Min teori är att Karl Beijbom och Kds ordförande har ett nära samarbete och min smått paranoida hjärna vill få det till att detta diktats upp av dem tillsammans under en längre tid.

Fredrik Andersson
ordförande i partiet Vanligt Folk

Fotnot från Bbl/AT:s redaktion: Karl Bejbom är krönikör och reporter på gratistidningen Magazin 24.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan