Annons

Annons

Annons

Köping

Insändare
Nyansera svekdebatten i Köping

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Debatten efter KD:s spektakulära sidbyte behöver sansas och nyanseras, menar insändarskribenten. Bild från presskonferensen om nytt samarbete.

Bild: Alexandra Edman

Annons

Jag måste reagera på de hårda tongångarna i flera av insändarna i måndagens Bbl/AT där KD:s företrädare kallas förrädare, svikare och andra värre tillmälen. Vi vet som vanligt inte allt som ligger bakom kursändringen men jag kan tänka mig flera saker:

1. De så kallade "läckor" från förhandlingarna till Magazin som KD anklagas för har jag inte sett något av. Det verkar inte heller Karl Beijbom som är krönikör där ha gjort – han skrev för någon vecka sedan att nästan inget kommit ut om förhandlingarna inom Nystart Köping.

Annons

Annons

2. Om läckor förekommit – hur vet man så säkert att det är KD som läckt - det var väl fler närvarande vid mötena?

3. Om det visar sig vid förhandlingar att det inte går att komma överens tycker jag det är bättre att bryta i tid än att lägga sig platt för en oresonabel motpart. Det tyder på civilkurage, inte bedrägeri från KD:s företrädare!

4. Om jag ska spekulera lite kan jag tänka mig att SD:s företrädare, som väl känner sig som valsegrare, tycker och tror att de kan diktera villkoren i samarbetet fritt efter eget tycke utan att ta hänsyn till de mindre samarbetspartiernas åsikter. Man måste både kunna ge och ta i en förhandling!

5. Kanske är det också så att Lars-Axel Nordell med sin långa erfarenhet från både riks- och lokalpolitik kan uppfattas som ett hot mot mindre erfarna Köpingspolitiker och att det är därför man försökt manövrera bort honom från ledande poster i kommunledningen. Se det i stället som ett tillfälle att lära av någon med erfarenhet så att samverkan kan ske i demokratisk anda.

Jag röstade själv på ett annat parti än KD i valet så detta ska inte ses som en partsinlaga utan jag önskar generellt ett mer civiliserat samtalsklimat oavsett partifärg och om man känner sig besviken på att saker inte alltid blir som man tänkt sig från början.

Gunnar Lindberg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan