Annons

Annons

Annons

Kungsör

Insändare
”Det börjar bli bedrövligt i hemtjänsten i Kungsör”

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Kritik mot hemtjänstpersonal i Kungsörs kommun. ”Dom kan inte läsa svenska och kommer hem med varor som inte ens stod på listan”, skriver insändarskribenten. Bilden är en arkivbild.

Bild: Arkivbild

Annons

Varför är det så svårt att få svensktalande personal till hemtjänsten i Kungsör? Svårt att förstå dem och dom förstår inte oss. Dom kan inte läsa svenska och kommer hem med varor som inte ens stod på listan. Häromdagen stod på listan att köpa Skogaholms limpa och dom kom med skorpor!

Hemtjänsten kom med blöt tvätt för hon sa att hon slutade 15.30 och kunde inte vänta tills det vart torrt (tvättstugan var till 17.00) Vad ska en äldre person i en liten lägenhet göra med blöt tvätt?
Det börjar bli alldeles bedrövligt.

Annons

Annons

En som är orolig för dom äldre i Kungsör!

Svar direkt:

Först vill jag börja med att beklaga att den anonyma insändaren upplevt dessa incidenter på ett icke önskvärt sätt. Med de sagt, att man skall få rätt varor inköpta skall vara en självklarhet, precis som att inte ha blöt tvätt i lägenheten när man betalar för den insatsen – här behöver vi bli bättre.

För att kunna komma till rätta med de specifika händelserna behöver ansvarig enhetschef få information.

Vi arbetar ständigt med förbättring och kvalitetsutveckling och därför är synpunkter viktiga för oss.

Vi tar till oss kritiken och arbetar med den utmaning som finns nationellt i att få tillräckligt med antal personer att arbeta inom vård- och omsorg (utmaningen gäller inte bara hemtjänst), för att kunna möta den demografiska utvecklingen. Att ha god kommunikation är en förutsättning för att vi ska kunna tillgodose den beviljade insatsen på bästa möjliga sätt.

Upplever man motsatsen ska verksamhetens enhetschef kontaktas så att vi får en möjlighet att förändra och förbättra.

Vänligen Isabella Piva Hultström, områdeschef äldreomsorg/hälso-sjukvård i Kungsörs kommun.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan