AnnonsGymnasievalet Västmanland 2023

Studier, träning och hälsa på Västerås Idrottsgymnasium – "Har förmågan att göra något av varje enskild elevs drömmar"

Kombinera högskoleförberedande gymnasiestudier med en satsning på idrotten eller träningsformen du brinner för.

– På Västerås idrottsgymnasium hittar du balansen och möjligheten för just detta, säger Oskar Walther, skolans rektor.

"Det är en schyst stämning här, alla vet vilka alla är och det finns alltid någon att vara med. Vi har bra lärare som verkligen vill hjälpa oss att nå våra mål", säger Thea Lindén (till höger).

Västerås Idrottsgymnasium är en gymnasieskola i ett mindre och mer personligt format, vilket är en av skolans många fördelar.

– Vi har förmågan att göra något av varje enskild elevs drömmar. Hos oss är eleven en individ och inte bara en siffra i mängden. Eleverna blir sedda och får den uppmärksamhet de förtjänar. Vår absolut största styrka ligger i de skräddarsydda lösningarna. Elevperspektivet är jätteviktigt, berättar Oskar.

Här kan du läsa mer om Västerås Idrottsgymnasium och dess utbildning

"Det blir mer personligt här än på en stor skola. Man blir inte bara en i mängden", säger Ella Carlsson.

Gemensamt för skolans elever är deras träningsintresse. Många fokuserar sin träning på innebandy och fotboll. Även skolans gym- och fitnessgrupp, där det bedrivs en stor variation av olika träningsformer på Friskis & Svettis, är populär. Skolan kan även erbjuda ett antal andra, mer individuella träningsupplägg inom exempelvis hästsport, golf, badminton, tennis med mera. Ambitionsnivån sträcker sig hela vägen från elit till mer fokus på motion, hälsa och friskvård.

Thea Lindén och Ella Carlsson stortrivs på Västerås Idrottsgymnasium.

Att få träning av högsta kvalitet på skoltid är såklart en stor fördel för våra elever, vi vet att elever presterar bättre i övriga skolämnen tack vare sin fysiska aktivitet. Eleverna får på skolan en komplett utbildning genom samhällsvetenskapsprogrammet, en mycket bra grund för de som vill studera vidare, men som även öppnar framtida dörrar för de elever som ännu inte riktigt bestämt sig.

Fotbollsträningen sker i huvudsak på Rocklundaområdet, som ligger endast ett stenkast från skolan

Västerås idrottsgymnasium samarbetar med flertalet föreningar i länet och erbjuder alltid fotbollselever bästa tänkbara och välutbildade fotbollstränare.

All specialidrott bedrivs under ordinarie schematid två förmiddagar i veckan och samordnas av skolans idrottsansvarige lärare. Fotbollsträningen, innebandyträningen och gymträningen sker i nära anslutning till skolan på Rocklundaområdet där de bästa hallarna och arenorna finns. Där träffar de skolans idrottslärare och idrottssamordnare och tränar målinriktat enligt ett personligt utarbetat träningsprogram.

Frågor eller funderingar? Här finns kontaktinformation till Västerås Idrottsgymnasium

Innebandyträningen sker året runt i nya innebandyhallen på Rocklundaområdet och bedrivs av kompetenta och välutbildade tränare.

Förutom själva skolverksamheten, där träning och ledarskapsutbildning får stort fokus, hittar skolan även på en rad andra aktiviteter. Exempelvis åker vi på fitnessfestivaler, landskamper, SM-finaler, Sweden horse show, crossfitanläggningar och mycket annat – självklart alltid med en tydlig koppling till träning och idrott.

Skolan hjälper elever som gör sin satsning inom hästsport att ta fram ett helt individanpassat program och träningsupplägg där eleven själv formar upplägget efter sin målsättning.

Fakta

Västerås Idrottsgymnasium

● Program: Samhällsvetenskapsprogrammet.

Kontaktperson: Oskar Walther, rektor.

● Besöksadress: Vasagatan 95, 722 23 Västerås.

● Telefonnummer: 021-185330.

● E-post: info@vigy.se

● Hemsida: www.vigy.se

● Sociala medier: Facebook och Instagram.

● Öppet hus:
– Tisdag 15 november 18.00 - 20.00
– Lördag 19 november 12.00 - 14.00
– Onsdag 18 januari 18.00 - 20.00
– Torsdag 20 april 18.00 - 20.00
Prova på dag; Bokas på förfrågan. Din studie- och yrkesvägledare hjälper dig, eller så kontaktar du Västerås idrottsgymnasium direkt.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Bbl/ATs redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan