AnnonsGymnasievalet Västmanland 2023

Stora möjligheter på Ullvigymnasiet – kvalitet, stort utbud och framgångsrik UF-skola: "Får utvecklas som person"

Med 12 nationella program och många inriktningar att välja på erbjuder Ullvigymnasiet stora möjligheter att få en bra gymnasieutbildning.

Hockey-, basket- och musikprofil kan väljas till och skolan är framgångsrik inom Ungt Företagande.

Vincent Eriksson, Rebecka Ohlsson Reutermo samt Jonas Inese, teknik/design, åk 3: Spännande, roligt, intressant och väldigt kreativt. Så beskriver de här tre eleverna teknikprogrammet på Ullvigymnasiet med inriktning design. Jonas var med på olika gymnasiekvällar och valde Ullvigymnasiet eftersom tekniklärarna beskrev sitt program så intressant. Rebecka gick en sommarkurs inom teknik för tjejer mellan åttan och nian där eleverna också fick besöka olika teknikinriktade arbetsplatser. Det avgjorde hennes val. ”Mina förväntningar har blivit uppfyllda, men det som överraskade mig mest var att lärarna är så bra här”, säger Rebecka. Alla tre kan tänka sig att plugga vidare, direkt eller efter ett sabbatsår.

Skolan är ansluten till Teknik College Västra Mälardalen som tillsammans med regionens industrier och teknikföretag ser till att utbildningar av hög kvalitet levereras. I samverkan med Vård- och omsorgscollage utvecklas skolans vård- och omsorgsprogram. Med behörig, engagerad personal och modern utrustning håller Ullvigymnasiet ställningarna som ett lärosäte i framkant.

Här kan du läsa mer om Ullvigymnasiet och alla dess program och inriktningar

Daniel Zorin och Ebrahim Telass Firzat, industritekniska programmet, åk 1: ”Jag tyckte jag kunde utvecklas som person på det här programmet. Jag har alltid tyckt om att vara i verkstaden och fixa med olika saker. Utbildningen är bättre än vad jag har tänkt mig, jag känner att det här verkligen är min grej”, säger Daniel. Ebrahim valde ett yrkesprogram för att det är mindre teoretiskt och mer praktiskt inriktat. Han tycker om att arbeta med sina händer och vet att när något är riktigt roligt går tiden fort. Han beskriver tillvägagångsättet under första året med prov som måste bli godkända innan de får börja arbeta med maskinerna i verkstaden. De berättar båda om en klass med roliga kompisar, bra lärare, god sammanhållning och många skratt.

Skolan har ett nära samarbete med näringslivet på orten. Faktum är att alla program samverkar med näringslivet, om än i varierande omfattning. Elutbildningen samt den eftertraktade utbildningen inom VVS attraherar många elever. Även Ullvigymnasiets industritekniska program har mycket moderna och ändamålsenliga lokaler och en utrustning som innefattar det allra senaste. Den digitala tekniken finns numera med i alla yrkesprogram.

Teodor Wallén, Mary Pålsson och Benjamin Eriksson, barn- och fritidsprogrammet, åk 2: Teodor och Benjamin är idrottskillar och har valt inriktningen idrott och hälsa, medan Mary läser pedagogikinriktningen. Teodor tycker det är positivt att få veta mer om hur kroppen fungerar eftersom han tränar ofta och mycket. Han är ledare för en barngrupp i Arboga och trivs med att träna de yngre. Liksom Benjamin känner han kompisar som har gått på Ullvigymnasiet tidigare och som har rekommenderat utbildningen. Praktik ingår i alla årskurser, ett koncept som alla tre uppskattar. Eleverna på barn- och fritidsprogrammet är utbildade barnskötare när de tre gymnasieåren är till ända, och kan även ha högskolebehörighet genom att välja till vissa kurser.

En stor procent av skolans elever från både de yrkesförberedande och högskoleförberedande programmen läser vidare efter studenten. Elever på yrkesprogrammen har även möjlighet att gå ut direkt i arbete om de hellre vill det.

Frågor eller funderingar? Här finns kontaktinformation till Ullvigymnasiet

Zaynab Azizi, Stella Grandell, Selma Kljajic samt Kritsada Pimsa, samhällsvetarprogrammet, åk 3. Samhällsvetarprogrammet är populärt och lockar många sökande varje år.

På ekonomiprogrammet, service- och administrationsprogrammet samt teknikprogrammet driver eleverna UF-företag i skarpt läge under tredje året. I övriga program finns denna möjlighet om eleverna väljer kursen entreprenörskap.

Elevenkäterna visar gång på gång att eleverna trivs på Ullvigymnasiet, de känner sig trygga och lärarna får höga betyg.

Alicia Johansson är lärare i entreprenörskap på Ullvigymnasiet och coachar elever i att starta och driva företag. Hon har också fått utmärkelsen årets UF-lärare i Västmanland och kom på femte plats bland lärare i samma kategori i hela landet.

Fakta

Ullvigymnasiet

● Program och inriktningar: Barn- och fritid (Fritid och hälsa, Pedagogiskt arbete), Bygg- och anläggning (Husbyggnad, Mark- och anläggning lärling, Måleri lärling), Ekonomi (Ekonomi, Juridik), El- och energi (Automation, Elteknik), Fordon- och transport (Karosseri och lackering lärling, Lastbil och mobila maskiner lärling, Personbil, Transport),
Försäljning och service, Industritekniska (Produktion och maskinteknik, Introduktionsprogram, Programinriktat val, Språkintroduktion, Yrkesintroduktion, Individuellt alternativ), Naturvetenskap (Naturvetenskap), Samhällsvetenskap (Beteende, Medier, Information och kommunikation), Teknik(Design och produktutveckling, Teknikvetenskap), VVS och fastighet, Vård och omsorg, Gymnasiesärskola.

● Kontaktperson/er: Studie och yrkesvägledare Saara Mustonen 0221-254 73, Maria Lindberg 0221-254 28, Carina Nilsson 0221-254 74, Adi Osmanagic 0221-254 20
● Besöksadress: Badvägen 1.
● Postadress: 731 85 Köping.
● Telefonnummer: 0221-254 10.
● E-post: ullvigymnasiet@koping.se
● Hemsida: http://ullvi.koping.se
● Antal elever: Drygt 1000.
● Öppet hus: 19 november kl. 10:00–13:00 (Se mer på hemsidan och sociala medier).

TEXT OCH FOTO: Annika Persson

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Bbl/ATs redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan