Annons

Annons

Annons

Annons

Köping

Insändare
Vi har råd med ungcoacher

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Ungdomscoacher behövs, skriver insändarförfattaren. Här en bild från en nattvandring i Köping.

Bild: Elvira Ringeborn

Annons

Saft och bulle fungerar!

Jag kan konstatera att de som engagerar sig i nyheten om ett fortsatt arbete med ungcoacher i Köpings kommun inte ställde sig positiva till nyheten.

Det var flera som påstod att föräldrarna har ansvar över sina barn och att skattebetalarnas pengar inte ska gå till saft och bulle.

Men jag är av en annan uppfattningen, nämligen att saft och bulle fungerar! Jag får förtydliga att självklart är det föräldrarna som i första hand har ansvar över sina barn, men jag tycker det ligger i det allmännas intresse att alla barn får en god uppväxt och vägledning. Barnen är vår gemensamma framtid, och ska man diskutera kostnader för skattebetalarna lär en ungdom som hamnar i missbruk eller kriminalitet kosta mer än en ungcoach.

Annons

Annons

Föräldrarna har ansvar över sina barn, men vissa har enklare att ta sig an den uppgiften än andra. En ensamstående undersköterska som arbetar mycket kvällar och helger ser sällan sina barn. Den föräldern kommer ha svårare att ha koll på sina barn, och min mening är att andra vuxna förebilder kan träda fram. Det kan vara en fotbollstränare, en fritidsledare, granne, eller en ungcoach.

Se inte detta inlägg som en överdriven tilltro till att ungcoacher kommer utplåna kriminaliteten i Köping, men varje adekvat brottsförebyggande åtgärd kommer jag ta emot med öppna armar.

Vi har inte råd med fler unga som hamnar i missbruk och kriminalitet, vi har råd med fler ungcoacher.

Adnan Sipović,

vice-ordförande SSU Västmanland

Annons

Annons

Till toppen av sidan