Annons

Annons

Annons

Arboga

Insändare
Oseriös behandling av motioner i Arboga

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Ett av exemplen på motioner från SD i Arboga är biltrafik på Nygatan.

Bild: Anders Brage

Annons

En mandatperiod är nu snart slut och ett nytt val är i antågande.

Vi i SD Arboga har verkligen försökt att jobba för Arbogas bästa och inlämnat ett antal motioner och förslag under den gångna perioden, tex utveckling av stadskärnan där Nygatan öppnas på prov. Kameraövervakning på långtidsparkeringen vid stationsområdet, för dom som bor i Arboga men jobbar på annan ort ska få ha sina bilar ifred. Samt förslag till multisportarenor både i Götlunda och Medåker.

Annons

Annons

Affärsinnehavarna i Centrum kämpar varje dag med sina verksamheter och då är det inte mer än rätt att staden öppnas upp så att förutsättningarna blir så bra som möjligt. När SD lade motionen April 2019 tillfrågades 25 affärsidkare och 23 av dem var för och 2 tveksamma om effekten.

Hanteringen av inlämnade motioner är inte P7:s bästa gren, kastar direkt i papperskorgen eller förhalar och antyder att förslaget redan är på beredning så det är inte relevant, problemet är att ingenting händer och det rinner ut i sanden. Enligt beslut ska en motion besvaras inom ett år. Något som man inte bryr sig om.

Vad blir kontentan av detta? Jo, att vi i oppositionen får mycket svårt att försöka påverka utvecklingen för Arbogas bästa, som egentligen är vår enda demokratiska möjlighet att påverka.

Ett mycket svagt ledarskap av P7 under mandatperioden som inte är okej i fyra år till.

Ser fram emot ett annat styre efter valet där vi kan vara med och påverka.

Stefan Gunnarsson

SD Arboga

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan