Annons

Annons

Annons

Köping

Insändare
Politiker sviker oss i väntan på kommunalt vatten

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Debatt om dricksvatten och avlopp i Norr Mälarstrand.

Bild: Gunnar Höglund

Annons

För några dagar sedan gick ledande Köpingspolitiker ut och basunerade ut att de minsann kommer att svika oss som länge väntat på att få ett godtagbart dricksvatten här ute på Norr Mälarstrand.

De kommer att svika oss som i väntan på kommunalt vatten och avlopp gjort investeringar i nya badrum eller avvaktat med att uppdatera de befintliga slamanläggningarna.

Annons

De kommer att svika oss som tysta hukat oss för den grupp som högljutt gapat och skrämt många till tystnad, och som till och med fått en del att sälja sina fastigheter.

Annons

Ni politiker har valt att böja er för den grupp som kallar sig Strategigruppen Norr Mälarstrand och för föreningen VA i Tiden (lustigt nog består kärnan i båda sammanslutningarna av samma människor). Föreningen VA i Tiden, som kör med argumenten: ”Kommuner gör människor hemlösa, fördriver dem ifrån deras hem, vi blir helt rättslösa.”

De sveklösa politikerna skriver också att: ”Ansvaret vilar tungt på Elizabeth Salomonsson (S), Annika Duàn (S) och Andreas Trygg (V) som i VME:s styrelse styrkt fortsatt process, fastän majoriteten i frågan från 2016 inte består. Det skadestånd för kontraktsbrott, som kan bli aktuellt om processen avbryts, kan blir en dyrbar historia för VME, och i slutändan för Köpings skattebetalare.”

Hur kan ni tolka det som att det är de politiker som väljer att följa det beslut som en gång demokratiskt har fattats är de som blir ansvariga för eventuella skadestånd ifall processen avbryts? Är det inte de politiker som väljer att avbryta och därmed svika oss fastighetsägare?

Hur kan ni ens tro på att ni ska kunna vinna röster i kommunalvalet på detta?

Stugägare utanför Köping

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan