Annons

Annons

Annons

Annons

Kungsör

Insändare
Idiotiskt förslag att stänga akuten

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändaren sågar utredningsförslaget att lägga ned Köpings akutmottagning. (Arkivfoto)

Annons

När jag tog dagens (22 juni) upplaga av Bärgslagsbladet i min hand i morse kunde jag på första sidan läsa Förslag: nedläggning av Akutmottagningen.

På sidan 4 i tidningen står ”Utredare vill stänga ner akuten i Köping”. Genom denna åtgärd skulle Region Västmanland spara 50 miljoner kronor.

Underskottet beräknas vara ca 600 miljoner kronor för 2022. Det väntas växa beroende på den allt äldre befolkningen, nämns också i artikeln.

Annons

Annons

Hur kan man hindra att kostnaderna stiger? Svaret har utredarna lämnat till regionpolitikerna: lägg ner akutmottagningarna. Detta skulle med största sannolikhet betyda att fler sjuka äldre avlider men även några unga och medelålders.

Varför lägga miljoner på att bygga ut Västmanlands sjukhus i Västerås? Ge medborgarna sämre vård - spara pengarna till flygplats, idrottsanläggningar, fler regionpolitiker, mm.

Hur kan politikerna över huvud taget överväga att lägga ner en så viktig avdelning som Akutmottagningen i Köping dit inte bara KAK-bor åker utan även Hallstahammarsbor, Kolbäcksbor med flera.

Vi behöver välja politiker som tänker på medborgarna även i de små orterna. Inga ja-sägare till förslag som är så idiotiska som i detta fall ”nedläggning av akuten i Köping”.

Börje Holgersson

Kungsör

Till toppen av sidan