Annons

Annons

Annons

Annons

Köping

Insändare
Politiker, håll vad ni lovat

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändaren påpekar att många ser kommunalt VA till områdena vid norra Mälarstranden som en satsning på en framtid i området.

Bild: Lennart Ljung

Annons

Under många år har VA-projektet vid Norr Mälarstrand diskuterats och så småningom blev det beslutat att det ska genomföras.

Motståndare till hela projektet har sedan under lång tid jobbat emot, förhalat, hotat och smutskastat både politiker samt personal som är utbildad och jobbar med frågan.

Bland fastighetsägarna i det aktuella området har grannsämjan också blivit lidande.

Annons

En del pratar knappt med varann för de tycker olika i VA-frågan.

Annons

Det finns husägare som sålt sin fastighet på grund av den kommande VA-utbyggnaden samt motståndarnas skrämselsiffror och negativa propaganda genom media.

Samtidigt har många fastighetsägare satsat på framtiden i och med beslutet att ett kommunalt VA ska byggas. Både utbyggnader och nybyggen av fastigheter har genomförts.

Tyvärr kan motståndarnas överklaganden av det kommunala VA-projektet innebära att kostnaden för alla inblandade ökar. Hade allt fortskridit utan överklaganden hade det redan funnits VA till hela Norr Mälarstrand till ett lägre pris.

Som det ser ut idag är många befintliga VA-lösningar vid Norr Mälarstrand under all kritik, så något måste göras.

Både för vatten och avlopp.

Det finns exempel på kolsvart vatten genom gamla vattenledningar, vatten som förstör vattenberedare där ingen garanti gäller, gamla eller inga avlopp alls.

Många beslut har tagits, människor har lidit och oroat sig men även glatt sig åt resultaten. Mängder av arbetstid kring detta VA-projekt har lagts ner av både anställda och privatpersoner.

Alla är nu inställda på ett kommunalt VA vid Norr Mälarstrand, eftersom alla överklaganden avslagits och arbetet fortgår.

Vi alla behöver gå vidare mot framtiden. Få tillbaka en lugn vardag, en god grannsämja och ett hållbart VA-system. NU!

Låt oss inte börja om igen med en ny, lång, utdragen process där alla blir utsatta igen.

Från en som litat på politikerbeslutet JA till kommunalt VA vid Norr Mälarstrand

Till toppen av sidan