Annons

Annons

Annons

Annons

Arboga

Insändare
Montera nät vid ån

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändarskribenten tycker att ett nät på å-sidan av staketet skulle kunna lösa problemen med säkerhet för barn.

Bild: Anders Brage

Annons

Funderingar kring artikeln ”Inga nya räcken vid ån”

I Bbl/AT onsdagen den 11 maj 2022 läser jag att Arboga kommun har bestämt sig för att inte bygga om staketen intill ån.

Jag minns promenaderna då vår dotter var liten och ville gå ner till ån för att titta på änderna som simmade där. Det var ingen avkopplande stund som förälder.

Annons

Annons

Jag tycker det är synd att man som förälder inte kan få njuta av promenaden tillsammans med sina barn i denna vackra del av får stad.

Visst, man har ett ansvar som förälder. Men det spelar ingen roll hur ansvarstagande man är – en olycka kan alltid hända. Man har ingen garanti för att ens barn inte lyckas slita sig – det som är förbjudet brukar vara extra spännande för barn.

Jag har funderat kring kommunens beslut att inte bygga om det räcket som finns och som alltid funnits. Det ger en speciell karaktär till stadsmiljön som är värd att bevara.

Men det finns en enkel lösning som inte borde bli för kostsam: Montera från å-sidan ett nät på det befintliga staketet som skydd. Nätet kan säkert anpassas till stilen och smälta in. En diskret, liten förändring som inte borde störa miljön. Säkrare för barnen och föräldrarna får en lite mer avslappnad stund i denna annars så rofyllda del av vår stad.

Orolig mormor

Till toppen av sidan