Annons

Annons

Annons

Annons

Arboga

Insändare
Politikerna har fel om Gäddgårdsskolan

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändaren ifrågasätter byggandet av en ny skola som ska ersätta nuvarande Gäddgårdsskolan.

Bild: Svetlana Jansson

Annons

Fick hem en broschyr från Liberalerna där rubriken är "Barn i Arboga är värda en bra skola".

Även om skolan renoveras så blir det en bra skola för barnen. Det ska alltså byggas en skola till en kostnad för 400 miljoner kronor enligt politikerna, men alla vet att kostnadskalkylen inte kommer hålla utan det kommer bli minst en kostnad på 600 miljoner. Egentligen tror fler med mig att kostnaden kommer att dubblas.

Annons

Annons

Varför har inte politikerna undersökt vad renovering av dagens Gäddgårdsskola kommer kosta? Den frågan kanske har kommit upp på bordet men lättast är att bygga nytt. Finns det några partier som är emot detta byggande så är det dags att säga det i kommande val.

Medåkers skola skulle läggas ner då kostnaden var för stor att ha den kvar men att bygga en ny skola är inte för dyrt? Om man undrar varför politiker hellre bygger nytt istället för att renovera vilket blir billigare så är det lätt att handla när det är andras pengar som betalar kalaset. Undrar om Arbogaborna hellre vill att skolan ska renoveras eller om det ska byggas nytt? Efter min förra insändare om byggandet av ny skola har jag hittills bara träffat de som vill att skolan ska renoveras och det är många.

Politikerna hade fel om Medåkersskola och politikerna har fel om nybyggande av Gäddgårdsskolan också, helt enkelt.

Seppo Wickman

Till toppen av sidan