Annons

Annons

Annons

Annons

Arboga

Insändare
Stör inte andras upplevelse med filmande

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändaren tar upp att mobiltelefoner som hålls upp och filmar vid olika evenemang stör de bakomvarande. Foto: Magnus Andersson / TT

Annons

Varför kan man inte bara njuta av stunden, utan måste ta upp mobilen och filma och därmed störa andra?

Hur tänker man om man sätter sig i en av de främsta bänkarna i en kyrka och mitt under en körkonsert sträcker upp armarna så högt man kan, för att ta bilder eller filma konserten? Har man ingen som helst aning om att det sitter folk bakom som störs av detta?

Annons

I Heliga Trefaldighets kyrka i Arboga hölls på nationaldagen en otroligt vacker och finstämd konsert med Arbogabygdens kammarkör under ledning av Birgitta Rosenquist Brorson. Programmet innehöll inte bara fantastisk körsång, utan även finstämd diktläsning och en andakt.

Annons

Vid flera tillfällen sträckte en person i en av de främsta bänkraderna upp armarna och tog flera bilder. Dessutom hade han tydligen kollat in programmet väldigt noga, för att kunna starta mobilen just innan ett stycke började och med armarna uppsträckta så långt han kunde, filma en hel sång. Senare gick armarna upp och ner för att ta fler bilder/videor, kolla på dem - ta om - kolla och ta om.

Att gå på konsert i en kyrka innebär för de flesta av oss en stund av stilla njutning för både öga, öra och sinne och varje oväntad rörelse kan vara en störning. De flesta förstår detta, men inte alla. Och eftersom alla idag har en kamera i fickan kan det vara väldigt frestande att ta en bild som minne. Men körsång med en stor dynamik i en stor kyrka med fantastisk akustik – hur kan man ens tro att en mobil kan förmedla detta?

Elisabeth Bertö

Till toppen av sidan