Annons

Annons

Annons

Annons

Arboga

Insändare
P7 prioriterar de få, inte de många

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Sturevallen borde lyftas, bli en miljö för aktiviteter för många – i stället för bostäder åt ett fåtal, anser Socialdemokraterna.

Bild: Therese Alfredsson

Annons

Svar på insändaren ”Varför säger S nej till förändringar?

P7 skriver i en insändare att Socialdemokraterna inte vill utveckla centrum och att en byggnation på Sturevallen skulle göra centrum levande. Att bostäder och kontor skulle kompletteras med offentlig konst och promenadstråk och skapa liv och rörelse.

Annons

Jag vet faktiskt inte om de själva tror på detta eller om det är säljpitchen som man kommit överens om. Det jag kan hålla med P7 om är att Sturevallen har ett unikt läge. Mitt i centrum, nära till stationen och en stor yta. Men där slutar nog samsynen. Varför inte göra något som alla kan ha glädje av på Sturevallen?

Varför vill P7 bygga bostäder för några få och stänga ute övriga? Sturevallen skulle kunna vara en otrolig anläggning för idrott, evenemang, föreningsaktiviteter och spontan rörelse.

Annons

Att bygga en ny anläggning utanför centrum, vid tex Ekbacken är ett alternativ som lyfts fram. Det skulle innebära att de som har råd får bo centralt och övriga får ta sig till annan plats för att utöva idrott. För mig innebär det motsatsen till att skapa ett levande centrum med rörelse och liv.

Lyft istället Sturevallen och skapa något unikt på riktigt. Skapa en miljö, mitt i centrum där barn spelar fotbollsturneringar, där föreningar kan ha aktiviteter och väcka intresset bland nya medlemmar. Där det kan spolas is på vintern och evenemang kan hållas. Då skapas ju det som efterfrågas betydligt bättre än med några kontor och bostäder.

I sin iver att ”förtäta stadsmiljön” så springer P7 fel. Arboga ska inte vara en liten storstad utan Arboga ska vara ”plats för inspiration”. Bostäder finns det andra platser att bygga på, både i och utanför centrum och inte minst i Medåker och Götlunda som har en otrolig möjlighet till utveckling.

Nyttjandegraden på Sturevallen behöver öka, men resonemanget att det skulle bli mer aktivitet om man bygger bostäder är märkligt. Menar P7 att det är mer aktivitet i området som ligger väster om Sturevallen (Vallgatan) än det är på Sturevallen?

Annons

Nej, nu får vi nog se till att rädda kvar lite av det centrum som Arbogaborna har och uppskattar. Bostäder, kontor och näringsliv är fundamentala för vår kommun, men platsen för dessa måste väljas med bättre omsorg. Den sista frågan kanske bör vara varför det bara är 4 partier som skriver insändare i P7s namn?

Andreas Silversten (S)

Till toppen av sidan