Annons

Annons

Annons

Annons

Arboga

Insändare
Svar om sporthallsservering

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Det förslag om undantag till alkoholförbud i sporthallarna avser bara slutna sällskap, hävdar insändarskribenten. Bild från Arbogas ishall.

Bild: Linda Johansson

Annons

Svar till: Hur 17 tänker ni om utskänkning i sporthallarna?

När skribenten väljer att nämna mitt namn och frågar ”om det slagit slint i huvudet på Seppo” men inte skriver under med sitt egna namn gör att jag egentligen inte tar en insändare på allvar när den är anonymt skriven och med det påhoppet men ändå så ska jag svara så gott jag kan på den anonyme skribentens frågor då jag vet att det finns fler som är intresserade av denna fråga.

Annons

Annons

För det första: Hur kan den anonyma skribenten tro att barn kommer in där man kommer servera mat och dryck, tror vederbörande att man kommer servera alkohol till barn? Serveringen kommer vara för slutna sällskap och det är 18 års ålder som är gräns för att komma in.

När det är evenemang på stan så är barn med in på puben där föräldrar drar en bira eller ett glas vin och alla äter mat, det fungerar utan problem. ”Som jag ser det så är det bara en förening som har lokaler för att kunna klara av att få ett tillstånd”. Golfklubben har redan tillstånd, IFK Arboga Hockey har fått tillstånd. Vad vet den anonyme skribenten om vad andra föreningar har i åtanke att bygga ifall man får servera mat och alkoholhaltiga drycker till sina sponsorer och medlemmar? Skulle tro att det redan finns 1-2 föreningar som kommer se över om de kan få till det att kunna servera till slutna sällskap?

Kan det vara någon slags avundsjuka som gör att skribentens egna förenings styrelse och medlemmar inte klarar av att bygga något eget för att kunna göra det andra föreningar klarar av? Med drivande medlemmar och styrelse så kan man inom föreningar hjälpas åt att utbilda personer inom föreningen för att få ett utskänkningstillstånd och iordningställa lokaler så man kan servera mat och dryck i slutna sällskap.

Seppo Wickman

Annons

Annons

Till toppen av sidan