Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Västmanlands län

Insändare
C: Aldrig kärnkraft i KAK eller någon annanstans

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Gruppledarna för Centerpartiet i Arboga, Köping och Kungsör meddelar att Centerpartiet säger nej till kärnkraftverk i KAK.

Bild: Privat, Jessica Andersson

Annons

Svar på Liberalernas insändare ”Låt oss bjuda in kärnkraft till KAK” (30/3).

Liberalerna i KAK vill bjuda in ett nyetablerat företag, Kärnfull, i diskussion om att bygga kärnkraftverk i KAK. Det säger Centerpartiet definitivt nej till!

Vi vill inte ha några små kärnreaktorer byggda varken på land eller i Mälaren ej heller i Hjälmaren. Även om det är små verk kommer det att gå åt mycket kylvatten.

Annons

Annons

Tekniken för fjärde generationens kärnkraft används ännu inte kommersiellt i stor skala och kostnaderna är ovissa, men troligtvis höga. Fjärde generationens kärnkraft står fortfarande inför stora tekniska utmaningar och kan inte ersätta ett geologiskt slutförvar eftersom det uppstår restprodukter som fortsatt kommer behöva lagras under lång tid.

Centerpartiet tycker att det behövs en framtida lösning på en fossilfri energiförsörjning i KAK och då är inte kärnkraft med i denna.

Vi vill använda energikällor som inte orsakar de problem som kärnkraften är förknippad med, som uranbrytning, risk för olyckor och slutförvar.

Centerpartiet ser att det är bättre att kommunerna har en långsiktig plan på energiförsörjning där sol, vind och vattenkraft finns med.

Jenny Adolphson, gruppledare Centerpartiet Köping

Hans Ivarsson, gruppledare Centerpartiet Arboga

Madelene Fager, gruppledare Centerpartiet Kungsör

Centerpartiet vill se lösningar på en fossilfri energiförsörjning i KAK, men inte kärnkraft.

Bild: Anders Sundin

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy