Annons

Annons

Annons

Livesänd skidsatsning

Stjärnorna på plats när säsongens sista mästare ska koras: ”En väldigt fartfylld helg”

En lång skidsäsong börjar närma sig sitt slut – men än finns det medaljer kvar att kämpa om.

Torsdag den 21 april sänder vi SM i sprintstafett från Bruksvallarna, med flera tunga namn på start.

– Det här är en helg som inspirerar kommande generationer, säger tävlingsledare Sanna Peterson Hallberg.

Bild: Johanna Lundberg / Bildbyrån

Annons

En tävlingshelg återstår på skidsäsongen 2021/2022. På torsdag nästa vecka inleds Fjälltoppshelgen i Bruksvallarna som sätter punkt för vintern.

Första tävlingen ut är SM i sprintstafett, en tävling som livesänds här på sajten för dig som är, eller blir, prenumerant.

LIVE-TV torsdag 11.50: Se jakten på SM-guldet i sprintstafett här

Inbäddat innehåll

I slutet av mars avgjordes SM-veckan i Piteå. Anledningen till att inte sprintstafett-SM kördes då handlar om att underlätta för åkarna.

Annons

Annons

– Historiskt har teamsprinten legat med tre- och femmilen, men de har man flyttat och lagt in i SM-veckan nu. Man vill ha lite spridning på loppen. Det blir väldigt tufft att ha alla distanser på samma vecka, säger Sanna Peterson Hallberg, tävlingsledare för Fjälltoppshelgen.

2021 avgjordes sprintstafetterna under skid-SM i Kalix. Då segrade Piteå Elits Jonna Sundling och Emma Ribom på damsidan medan IFK Umeås Erik Silfver och Marcus Grate tog hem herrarnas final.

Frida Karlsson missade tävlingarna på hemmaplan i Sollefteå, då hon fortfarande led av sviterna efter covid-19. Nu är hon anmäld till Bruksvallarna.

Bild: Johanna Lundberg / Bildbyrån

Förra helgen avslutades Smart Energy Cup i Sollefteå, där åkarna tävlade i individuell sprint. Då tog Piteå Elits Ebba Andersson sin första sprintseger som senior. Sveriges andra storstjärna i längdspåren, Frida Karlsson, kom aldrig till start hemma i Sollefteå, men båda åkarna sa inför tävlingarna att de skulle ställa upp även i Bruksvallarna.

Till nästa veckas sprintstafett har Sollefteå ännu inte inkommit med några anmälningar, men Piteå Elit har två damlag och tre herrlag anmälda – och det mesta talar för att Ebba Andersson kommer återfinnas i ett av dem.

– Frida är anmäld till det långa loppet (Fjälltoppsloppet) och jag antar att hon kommer köra teamsprinten. Man behöver inte skriva in namn på åkarna förrän dagen innan tävling, så de brukar trilla in på slutet. Men förhoppningsvis ska Ebba och Fredrik (Ebbas lillebror) ingå i dem, säger Sanna Peterson Hallberg.

Annons

Ebba Andersson sa inför Sverigecupen i Sollefteå att hon även skulle delta i Bruksvallarna.

Bild: Johanna Lundberg / Bildbyrån

Annons

Förre landslagsåkaren Anders Södergren är banchef i Bruksvallarna och Sanna Peterson Hallberg tog över som tävlingsledare för några veckor sedan. Enligt henne talar det mesta för att det blir fina förutsättningar för åkarna nästa vecka.

– Det ser väldigt bra ut och vi kommer kunna köra den ordinarie banan. Utmaningen är den långa banan på fjället. Där kan vi behöva korrigera vissa bitar, men det är inget som ska störa, säger Sanna Peterson Hallberg, som ser fram emot säsongsavslutningen.

– Bruksvallarna har inte haft tävling på nått år nu, och det brukar vara en väldigt fartfylld helg. Det är väldigt många ungdomar anmälda och de brukar bidra till stämningen. Det här är en helg som inspirerar kommande generationer.

För att se sändningen från Bruksvallarna måste du vara prenumerant på tidningen.

KLICKA HÄR – för att bli prenumerant.

SE SPRINTSTAFETTEN HÄR!

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan