Annons

Annons

Annons

Brottning

Läsartext
Ännu fler medaljer till Kolsva IF-brottarna

Helgen den 26–27 mars avgjordes junior-SM i Falköping. Tre brottare från Kolsva IF deltog – och samtliga var med och slogs om medaljer.

Text

Detta är en läsartext.

Kolsvas insatser i tävlingen gjorde att föreningen belönades som Sveriges bästa J20 Fristilsklubb 2022.

Bild: Privat

Annons

Bäst gick det för Charlie Sand som vann guld fristilens 92-kilosklass, trots att han än så länge bara är ungdom.

I finalen mötte han Malcholm Ojala från Höörs BK. Malcholm inledde starkt och ledde med 6–0 innan Charlie gjorde en fantastisk upphämtning, vände matchen och vann på fall och med siffrorna 6–14.

Dagen efter ställde Charlie upp i den grekiska/romerska disciplinen, i 87-kilosklassen. Där mötte han bland annat den betydligt mer erfarne och äldre Algot Källman som bland annat tog JEM-brons förra hösten. Charlie gjorde ett par bra matcher men fick nöja sig med en bronsmedalj.

Annons

Annons

David Kuszli dubblerad även han och brottades båda dagarna. Han tävlade i grekisk/romerska disciplinen, i 67-kilosklassen, och i fristilens 70-kilosklass.

David mötte tufft motstånd i sin respektive viktklasser. Han gjorde en riktigt rysarmatch mot Zaffar Mohammadi som sedan vann fristilsklassen. David och Zaffar gick riktigt jämnt och matchen kunde ha slutat med vinst till vem som helst av de båda. David slutade på en fjärde plats i fristilen och en 13:e plats i grekiskt/romersk.

Emelie Sand tävlades i damernas 65-kilosklass. Även hon mötte bra motståndare. Emelie brottades stabilt och kunde säkra en fjärde plats i klassen efter vinst mot Nora Svensson från BK Atle.

Emelie tog ledningen med 1–0 tidigt i matchen efter att Nora fått en passivitetsvarning. Nora kvitterade efter periodvilan genom att komma runt på Emelies rygg och ta två poäng. Men Emelie växlade upp och tog tillbaka poängen i efterföljande situation genom att en nedtagning och vann sedan matchen med poäng 3–2.

Tommy Sand

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan