Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Köping

Insändare
KD kör samma stil som Donald Trump

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Förebild för KD i Köping? Kommunalråden i Köping anser att Kristdemokraterna ägnar sig åt ”fake news” i sin insändare. Foto: Ross D Franklin

Bild: TT

Annons

Replik på KD:s insändare ”Dags att slopa KBAB:s monopol

Köpings kommunfullmäktige beslutade vid sitt sammanträde med röstsiffrorna 39 mot 2 att teckna ett nytt AFF-avtal (avtal om fastighetsförvaltning) med KBAB Service genom KBAB. Kristdemokraterna föreslog att kommunen inte skulle teckna avtalet utan istället lägga ut fastighetsunderhållet på entreprenad.

Annons

Annons

KD:s representant hävdade i fullmäktige, och nu gör man samma sak i en insändare, att KBAB Service har fått ett monopol på fastighetsunderhållet av kommunens lokaler. Det kan inte vara mer osant som det är skrivet, eller också så saknar man uppenbarligen kunskap om vad KBAB Service är för typ av bolag. Eller också så glider man på sanningen för att den skall passa syftet.

KBAB Service erhåller cirka 76 miljoner kronor från kommunen för att underhålla och drifta kommunens lokaler. KBAB Service har ingen egen personal, förutom lokalvårdare och viss administrativ personal, som utför detta, och kan alltså mera betraktas som en beställarorganisation.

KBAB Service upphandlar sedan i sin tur genom konkurrens dessa tjänster från i huvudsak lokala företag i kommunen och närområdet. Precis som KD vill.

Att då göra som KD gör, nämligen hävda att KBAB Service har monopol på driften och underhållet är att göra som Donald Trump gör. Alla är ju bekanta med begreppet ”fake news” och det är ju det som KD tyvärr ägnar sig åt att saluföra.

Om valet nu i höst i Köping inte utfaller till KD:s fördel så får vi kanske uppleva fenomenet ”riggat val” i Köping också.

Annika Duàn (S)

Ola Saaw (M)

Kommunalråd Köping

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy