Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Köping

Insändare
Varken hemtjänst eller sjukvård tar hand om mamma

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Akuten vid Köpings sjukhus får kritik av en anhörig för brister i kommunikationen i samband med att en patient skickades hem.

Bild: Anders Brage

Annons

2021-12-04

Mamma kom till akuten i Köping. 39 grader i feber. Sänkan låg på 40. Antibiotika sattes in intravenöst.

2021-12-05

Vid lunchtid skickas hon hem i taxi. Sänkan hade ökat till 80 under natten, de visste inte var infektionen satt. De kontaktar inte mig eller min syster, hemtjänsten eller hemsjukvården. De kontaktar endast pappa som är dement, det har vi informerat om många gånger tidigare. Vi hade tur att våran systerson var hos pappa och kunde ta emot mamma. Hon hade svårt att gå, stomipåsen var söndertryckt, feber, en påse med hennes nerkissade kläder ett kuvert med några penicillintabletter som det stod ”till hemtjänsten” på hade skickats med henne.

Annons

Annons

2021-12-08 kommer jag och min moster till mamma och pappa. Mamma ligger tvärs över sängen, på mage, naken och hela sängen nerkissad och feber. Morgonbesöket måste ha lämnat henne i detta skick.

Vi larmade, larmgruppen kom och hjälpte oss och jag ringde hemsjukvården som tyckte vi skulle ringa ambulans och mamma blev denna gång kvar på avdelning och fick antibiotika intravenöst. Jag upptäckte att hemtjänsten glömt ge mamma penicillin och mamma och pappa hade inte  fått varken lunch eller middag dagen innan jag kom. Det är tyvärr inte första gången de blir utan mat och visar sig inte bli sista gången heller trots att jag kontaktat både hemtjänstgruppen och deras chef.

Jag har skickat klagomål till patientnämnden angående akuten och klagomål till Citygruppen på Tunadals servicehus och även kontaktat chefen varför mamma lämnades den där onsdagsmorgonen. Har inte fått några svar ännu.

Vi betalar avgift till hemtjänsten för att de ska ta hand om våra föräldrar. Men det verkar som om de varken har utbildning inom vård och omsorg eller några känslor över huvud taget.

Bryr sig våra politiker i Köping om vad som händer inom äldrevården?

Anhöriga

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy