Annons

Annons

Annons

Ishockey

Insändare
Maktmissbruk av Köping hockey

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändaren är kritisk till intriger och maktspel inom Köpings Hockey.

Bild: Roxanne Nilsson

Annons

Hur kan man entlediga en ledare som visar sig oskyldig? Vilka signaler ger det till de unga spelarna som vi så ofta säger ska fostras av idrotten? Av just den här anledningen tar en del uppdrag i föreningar. Det som ser ut att vara för att hjälpa till i föreningen är i själva verket för att kunna utöva makt i eget intresse. Brukar inte finnas någon med ryggrad som kan säga ifrån, då alla är rädda för att bli nästa att stötas ut.

Annons

Annons

Det har hänt förr i KHC. Att en grupp föräldrar lobbar och ser till att skit som inte har ett dugg med ishockey att göra används som material för utpressning; annars slutar vi som tränare.

Klubben skyller på att det är svårt att hitta tränare men borde haft råg i ryggen och tackat ”utpressarna” för tiden som varit! Sen är det ju så att de unga spelarna inte är dumma, de märker missförhållanden och gillar förstås inte det. Det kan slå tillbaka mot klubben när nästa generation skall börja med en idrott. Då är det inte säkert att de väljer KHC om de tycker klubben betett sig illa. Skulle vara kul att veta vad Svenska Ishockeyförbundet tycker om sådant här missbruk av ishockey!

Johan

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan