Annons

Annons

Annons

Arboga

Insändare
Egna lakan är en fråga om identitet

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Boenden i Arboga ska ha en trygg och hemlik miljö, skriver vård- och omsorgschefen som förklaring till att de boende (och deras anhöriga) själva måste köpa sängkläder och hygienartiklar. (Bilden tagen i annan sammanhang)

Bild: Ingmar Reslegård

Annons

Replik på insändare ”Samordna inköp till de boende

Tack för dina synpunkter. Arbogas vård- och omsorgsverksamhet bygger på respekt för människors självbestämmande och integritet. Varje människa är unik och vi värnar om att våra äldre ska få leva sitt liv i enlighet med sin personlighet och identitet. Våra boenden ska ha en trygg och hemlik miljö. Livet ska fortsätta att kännas som hemma och därför är det också varje boendes rättighet att fortsätta att använda de kläder som personen själv har valt. Detsamma gäller valet av sängkläder och hygienartiklar. Utifrån våra grundläggande värderingar sker det därför inte några gemensamma inköp när det gäller personliga tillhörigheter till våra boenden. I insändaren nämns också att det ställs krav på att de äldres kläder ska kunna tvättas i 60 grader, det stämmer inte.

Annons

Annons

På kommunens vård- och omsorgsboenden betalar de boende för omsorg, hyra och mat. Våra äldre får anpassad omvårdnad och kunniga medarbetare finns tillgängliga dygnet runt, året om. För omsorgsavgiften finns en maxtaxa och den är densamma i hela Sverige. Lägenhetshyran utgår från bostadens standard och storlek och kan därför skilja sig åt mellan olika lägenheter. Den totala avgiften beräknas slutligen utifrån personens inkomster och ekonomiska situation.

På Arboga kommuns webbplats finns mer information. Alla som har frågor kring avgifter och vad som gäller i varje enskilt fall är naturligtvis välkomna att kontakta våra handläggare.

Cecilia von Alten

vård- och omsorgschef

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan