Annons

Annons

Annons

Annons

Köping

Insändare
Jaga förfallna fastigheter i stället

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändaren tar upp att myndigheterna jagar bryggor när de i stället borde jaga dåligt underhållna fastigheter.

Bild: Magnus Lundquist

Annons

En delegation på upp till 5-6 personer med höga löner från länsstyrelsen och Skinnskattebergs kommun, har under hösten kontrollerat strandskydden runt Långsvan, och konstaterat att de boende har lagt ut bryggor och till och med någon flytbrygga som barnen kan simma till. Det konstaterades att en flytbrygga störde bottenvegetationen som består av blålera. Det verkar som om myndigheterna inte vill ha några boende i vår vackra kommun Skinnskatteberg, då de vill ställa till förtret for oss som bor här.

Annons

Annons

Det vore bättre att energin lades på de hus som står och förfaller efter väg 250. De kan börja i Bernshammar, bredvid gamla Konsum, och nästa i södra Bysala, där ett förfallet, tomt hus, blivit ett skrotbilsupplag, och i norra Bysala finns även ett hus som förfaller med björkar på gräsmattan på mellan 1-2 meter och uthuset är på väg att rasa ihop.

När man kommer in i Skinnsberg söderifrån så är det två hus ovanför reningsverket som stått öde i åratal och förfaller och välkomnar besökarna.

Här har ni lite tips på hur vår kommun kan bli attraktiv att få folk att bosätta sig i vår fina kommun, och inte mota bort oss som vill bo kvar.

Kommuninnevånare

Annons

Annons

Till toppen av sidan