Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Arboga

Insändare
Samordna inköp till de boende

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändaren föreslår att kommunen köper in lakan och kläder till de boende i stället för att anhöriga ska köpa in allt som behövs. Foto: Staffan Löwstedt /TT

Annons

Jag hörde nyligen att kostnaden för vårdboende i Arboga är bland det högsta i Sverige, stämmer det? Hur hög är avgiften på Arbogas olika boenden?

Vad de flesta dock inte vet är att kostnaden för att få flytta in är ganska stor. Det krävs en alert anhörig stadd vid kassa för att ordna detta Har verkligen alla det?

Du måste köpa en helt ny garderob som går att tvätta i 60 grader, du måste handla sängkläder och handdukar plus alla toalettartiklar och tvättmedel.

Annons

Annons

Jag föreslår därför att boendet handlar lika sängkläder till alla och skickar anhörig räkningen för detta. På så sätt kan allt tvättas tillsammans vilket också spar tid för personalen

Jag tror inte att de boende själva reagerar på att alla sover på likadana lakan, har likadant täcke och likdana badlakan.

Tvål, schampo med mera kan inköpas till partipris. Beräkna utgiften per år och debitera en gång om året för detta. Kan inte bli så hög kostnad. Spar tid och kraft för alla.

Kläder borde också gå lätt att fixa till. Be en tillverkare av myskläder att göra en enkel katalog där anhöriga kan beställa kläder som skickas direkt till boendet.

Är det bara i Arboga man gör så här?

En stapplig anhörig utan bil

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy