Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Vindkraft i Köpings kommun

Helena Tell: ”Skruva ner tonen och vässa argumenten”

Vindkraften ska givetvis debatteras och diskuteras – med argument. Aldrig med hot, lögner eller förtal. Tänk på det när ni skriver insändare.

Annons

Ordet är fritt, men Bärgslagsbladet/Arboga Tidning publicerar inte texter som strider mot lagen eller de pressetiska reglerna. Vi publicerar inte heller anonyma påhopp på privatpersoner, politiker eller andra beslutsfattare.

Jag vill påminna om det, nu när det stormar om vindkraften i Köpings kommun.

Insändarna i ämnet har rasat in ända sedan i somras. Oro, frågor och argument har framförts. Det mesta har publicerats, några insändare som saknat tillförlitliga källor har vi refuserat, liksom alla kommentarer som är kränkande eller hatiska.

Annons

Annons

För Bbl/AT är inte Facebook. Bbl/AT har en utgivare (jag) som är juridiskt ansvarig för det som skrivs i tidningens kanaler. Det har inte Facebook. Där går det att häva ur sig vad som helst.

2018 avslöjade Wall Street Journal att Facebooks algoritm polariserar och radikaliserar, att ”algoritmen utnyttjar hur den mänskliga hjärnan dras till oenighet”.

Facebook gynnar inte det demokratiska samtalet. Det är min uppfattning. Snarare blåser Facebook upp känslan av folklig opinion och vrede. Ju hätskare inlägg, desto högre rankas de av algoritmen.

Där och då tystar samtalet, för vem vågar (och orkar) vara motvalls i en sådan församling? Vi har sett det i VA-frågan vid Norrmälarstrand och i nedläggningen av Kolsva kommundel. Låt det inte hända med debatten om vindkraften i Köpings kommun. Låt det inte hända i någon seriös och konstruktiv samhällsdebatt alls.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy