Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Vindkraft handlar om att vara en del av världen

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Köping har invånare och industrier som har energibehov och därför har vi ett ansvar att bidra till hållbara kraftkällor, skriver Köpings kommunalråd i insändarsvaret.

Bild: Anders Sundin

Annons

Svar till Christian Norrman, Bbl/AT den 27 oktober

Energiförsörjning är en nationell angelägenhet. Man kan även se den som ett globalt ansvar om vi vill verka för en jord där framtida generationer kan leva.

Köpings kommun är en del av Sverige och en del av världen. Att vi har god tillgång på elkraft för våra invånare, verksamheter och företag är av största vikt. För kommunen är det naturligtvis intressant att det finns kraftkällor som är hållbara och klimatanpassade. Vi har ett ansvar att bidra till det.

Annons

Annons

Invånarna i Köping använder mer och mer elkraft. Elbilarna ökar i antal, eldrivna hjälpmedel i hemmet blir fler och fler och apparater för datakommunikation kräver vi laddning för överallt. Det torde vara fullständigt klart att elektricitet måste produceras i större omfattning. Alla invånare i Sverige, även Köping kommuns, gynnas av en säker elförsörjning.

När det gäller näringslivet i kommunen så har vi ett antal stora företag som har stora behov av kraft, bland annat elkraft. Det finns en oro för att vi ska få brist i framtiden och vad det kan innebära. Jag/vi är angelägna om att ha en trygg tillgång på energi till våra befintliga företag och till de som är intresserade av att etablera verksamhet här. Detta är oerhört viktigt för Köping kommuns utveckling, för våra invånare och för vår välfärd!

Annika Duàn

Ordförande i kommunstyrelsen (S)

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy