Annons

Annons

Annons

Nya Bbl/AT

Välkommen till vår nya sajt och app!

I dag svidar bblat.se om. Ny design av sajten och appen, men samma innehåll.

Text

Annons

Det har inte varit någon lätt tid under pandemin, det vet jag att många skriver under på. Men det har gått. Alla har kämpat på; sjukvården, företagarna, de äldre, de yngre, mammorna och papporna... Många fick ställa in och ställa om. Månaderna gick och blev till år. Det är svårt att greppa i dag.

Jag minns de där första veckorna när samhället stängde. Hur annonssäljarna avbokade annons efter annons, hur vi beställde handsprit, började göra intervjuer utomhus, satte mikrofoner på långa stativ och bommade igen dörren för besökare.

De positiva hojtade att vinnarna är de som gasar i en kris. Jag blev spak, orolig och rädd. Faktiskt. Men vi fortsatte att göra vårt jobb, men på delvis nya sätt.

Annons

Och nu när jag tittar bakåt ser jag att vi har fått upp farten riktigt bra. Vi har baske mig gasat.

Annons

Vi har rekryterat Köpingsbördige journalisten Michael Sandsjö och Arbogabördige journalisten Peter Asp. Vi har gjort en större läsarundersökning som mynnade ut i flera lärdomar och utvecklingsmöjligheter. Två av dessa kan vi stryka från listan nu.

1. Alldeles för få kände till varumärket bblat.se. Ni känner oss som Bärgslagsbladet, Arboga Tidning, Bärsingen, Bärgslagsbladet/Arboga Tidning eller Bbl/AT. När vi tittade över floran av avsändare som vi använde baxnade vi. Ibland ser man inte skogen för alla träden.

Nu har vi städat bland våra varumärken så att kopplingen mellan papperstidningarna, nyhetssajten, appen och våra sociala kanaler är tydligare. Papperstidningarna har fått nya tidningshuvuden och sajten en ny logga. Tack för att ni hjälpte oss.

2. Ni hittade inte det ni ville läsa på sajten eller i appen. Och ni var inte ensamma om att tycka så, många läsare på andra titlar inom Bonnier News stämde in i den kören. Därför har det arbetats intensivt med att utveckla nya sajter och appar. Och i dag är det alltså premiär.

Vid första anblicken är förändringen mest kosmetisk. Sajten är luftigare och mer stilren, men den har även fått en tydligare struktur. Likt en papperstidning.

Främst märks det en bit ner på sajtens förstasida. Under toppartiklarna hittar du avdelningarna Insändare, Bbl/AT rekommenderar, Sport och Fastighetsaffärer. Tanken är att du som läsare enkelt ska kunna ta dig genom nyhetsflödet med det allra viktigaste och mest braskande, samtidigt som du kan stanna till där du hittar något intressant. Efter en tid kommer du att veta precis var du till exempel hittar Kungsörsnyheterna, sporten eller blåljusnyheterna.

Annons

Vi hoppas att du som läsare ska känna dig ännu mer hemma hos oss.

Kom ihåg:

■■ Uppdatera nyhetsappen bblat.se och ställa in pushnotiserna efter dina önskemål.

■■ Hör av dig med dina synpunkter! Mejla mig på helena.tell@bblat.se.

■■ För frågor gällande din prenumeration eller digital support, vänd dig till vårt kundcenter.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan