Annons

Annons

Annons

Striden om Arbogas historiska byggnader

Insändare
Det ena utesluter inte det andra

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Gammalt alternativt nytt? Det ena utesluter inte det andra enligt insändarskribenten. Foto: Bo Molande

Annons

Jag känner att det behövs en alternativ syn på Susanne Linde och hennes viktiga initiativ för att bevara Arbogas stadsbild. Hon gör här ett mycket viktigt jobb. All heder.

Det finns också en verklighet vi måste ta i beaktning. Vissa byggnader finns det ingen rimlig ekonomi i att behålla eller renovera. Någon måste ta hand om dessa byggnader om de inte ska förfalla än mer. Finns ingen ekonomi i detta så blir det tyvärr förfall.

Annons

Annons

Dock ser vi att det går att både bygga nytt och att renovera befintliga byggnader som behåller karaktären av vårt pittoreska Arboga. Det ena utesluter inte det andra.

Jag skulle gärna se att det var kommunen som köpte upp dessa byggnader. Det skulle kunna skapas hyresrätter så att prisbilden blev tillgänglig för fler intressenter än privata bostadsrätter. Säkerheten i att bevara det kulturella blir också större i kommunal ägo.

Risken med dessa attraktiva bostäder i form av privata bostadsrätter, köps upp i spekulationssyfte blir mycket stor och allmänheten kan aldrig tillskansa sig dessa.

Jag tycker också vi ser att de byggnader som reser sig i Arboga i dag behåller den pittoreska stilen i mycket hög grad. Det ska vi verkligen värna om framöver.

Bo Molander

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan